Şevval ayı kaç gün kaldı?

İçindekiler:

  1. Şevval ayı kaç gün kaldı?
  2. Ramazanda oruç borcu olan Şevval orucu tutabilir mi?
  3. 6 günlere nasıl niyet edilir?
  4. Şu anda hicri hangi aydayız?
  5. Şevval ayının hikmeti nedir?
  6. Şevval ayında 5 gün oruç tutulur mu?

Şevval ayı kaç gün kaldı?

Ramazan ayı ve bayramından sonra Şevval ayı içinde "altı gün orucu" adıyla bilinen orucu tutmak müstehaptır. Ramazan'dan sonra gelen 30 günlük Şevval ayı içinde, istediğiniz zamanlarda toplam 6 gün olan Şevval ayı orucunu tutabilirsiniz. Bu oruç peş peşe tutulabileceği gibi ara verilerek de tutulabilir.

Ramazanda oruç borcu olan Şevval orucu tutabilir mi?

Bir oruçta hem kaza hem de nafile yerine niyet edilmesi geçerli olmadığından Şevval ayında tutulan oruçta da bunlardan yalnız birine niyet etmek gerekir. Şevval ayında oruç tutulurken, Ramazan'da tutulamayan oruçların kazasına niyet edilirse bu oruçlar kaza orucu olur.

6 günlere nasıl niyet edilir?

Niyet ettim Allah rızası için Şevval orucu şeklinde niyet edebilirsiniz. Şevval ayında kaza orucu tutacaksanız; Niyet ettim Allah rızası için Ramazan ayında tutamadığım orucumun kazasını tutmaya diye devam edebilirsiniz.

Şu anda hicri hangi aydayız?

Hicri takvime göre 9 Ağustos Pazartesi günü itibarıyla 1443 yılına giriş yaptık. Hicri takvimin ilk ayı Muharrem ayıdır. Bugün Hicri takvime göre, 1 Muharrem 1443 yılındayız.

Şevval ayının hikmeti nedir?

Ramazan'dan sonra Şevval ayında altı gün oruç tutmak müstehaptır. Hz. Peygamber (s.a.s.), "Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur." (Müslim, Sıyâm, 204; Tirmizî, Savm, 53; Ebû Dâvûd, Savm, 59) buyurmuştur.

Şevval ayında 5 gün oruç tutulur mu?

Hicri takvimin 10'uncu ayı Şevval ayıdır. Ramazan ayının bitimiyle başlayan Şevval ayında da ibadetlere devam edilir. Ramazan'dan sonra Şevval ayında altı gün oruç tutmak müstehaptır.