Şekerden ağda nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Şekerden ağda nasıl yapılır?
  2. Ağda nasıl yapılır püf noktaları?
  3. Klasik ağda nasıl yapılır?
  4. Ağda nasıl çekilmeli?
  5. Soyulabilir el ağdası nasıl kullanılır?
  6. El ağdası nasıl kullanılıyor?
  7. 14 yaşında ağda yapılır mı?
  8. Sir ağda acısı nasıl azaltılır?

Şekerden ağda nasıl yapılır?

Tencereye şeker ve suyu koyup yaklaşık 10 dakika karıştırın. Limon tuzunu da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Ağda kıvamını aldıktan sonra çabuk soğuması için ıslattığınız bir mermerin üzerine alabilirsiniz. Ağdanın sertleşmemesi için ara ara karıştırın.

Ağda nasıl yapılır püf noktaları?

İşte zahmetsiz, acısız ağda yapmanın püf noktaları...
  1. Öncelikle tüylerinizin yeterince uzamış olduğuna dikkat edin. ...
  2. Ağdayı her zaman temiz ve kuru cildinize uygulayın. ...
  3. Ağdanızın ısının yeterli olduğuna ve kıvamına önem verin. ...
  4. Cildinizi ağda yaparken gergin tutmaya özen gösterin.

Klasik ağda nasıl yapılır?

Çam sakızı ağdayı, ağda yapacağınız yere sürün. Eski atlet veya pamuklu kumaşı kesip, kumaşı ağdanın üzerine bastırın, biraz bekleyin, iyice yapıştığına emin olduğunuzda, tüylerin çıkış yönünün tam tersine hızlıca çekin. Tüylerin ters yönünde çekme, batık oluşumunu ve tüylerin hepsinin alınamaması gibi sorunları önler.

Ağda nasıl çekilmeli?

Ağda yapmaya hazır cildinize bandı tüylerin çıkış yönüne doğru yapıştırın. Elinizle hafifçe ovarak, ağdanın tüylerinize tamamen yapışmasını sağlayın. Ardından cildinizi gerdirerek bandı tüylerin çıkış yönünün tersine çekin. İşte bu kadar!

Soyulabilir el ağdası nasıl kullanılır?

Ağda eridikten sonra bal kıvamına gelmesi beklenir ve ağdanın sıcaklığı vücudun küçük bir bölümünde test edilir. Sonrasında ağda, uygulanacak bölgeye tüylerin çıkı yönüne doğru spatula yardımı ile sürülür ve 3-4 saniye kuruması beklenir. Cilt gerdirilip tüylerin çıkış yönünün tersine ağda el ile çekilir.

El ağdası nasıl kullanılıyor?

Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru bastırarak uygulayınız ve hızla çekiniz. Su ile durulayınız. Sesu El Ağda'sını kol, bacak, koltukaltı, bikini ve yüz bölgesinde uygulayabilirsiniz. Tahriş olmuş, varisli, yaralı, benli ve güneş yanığı olan ciltlerde kullanmayınız.

14 yaşında ağda yapılır mı?

Ergenliğin başlangıç döneminde 13-14 yaş arası tüylerin çok temiz koşullarda kesilmesi veya hafifçe tıraş edilmesi tavsiye edilebilir. 16 yaş sonrası ağda veya lazer daha uygundur.

Sir ağda acısı nasıl azaltılır?

Ağda yapacağınız bölgeyi sabunlu su ile iyice yıkayın ve kurulayın. Kuruladığınız bölgeye az miktarda bebek pudrası sürün. Acıyı azaltacaktır....
  1. Tüylerin çok uzun olmadığından emin olun.
  2. Ağdayı çekerken cildinizi iyice gerin.
  3. Ağdayı hızlı ve tek bir harekette çekin.