Pasaport harç parası hangi bankaya yatırılacak?

İçindekiler:

  1. Pasaport harç parası hangi bankaya yatırılacak?
  2. Yeşil pasaport defter bedeli 2020 nereye yatırılır?
  3. 18 Yaş Altı pasaport alabilir mi?
  4. 18 yaşından küçüklere pasaport nasıl çıkartılır?

Pasaport harç parası hangi bankaya yatırılacak?

PTT şubeleri, Akbank T.A.Ş, Aktif Yatırım Bankası A.Ş., Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Alternatifbank A.Ş., Anadolubank A.Ş., Arap Türk Bankası A.Ş., Citibank A.Ş., Denizbank A.Ş., Burgan Bank A.Ş., Fibabanka A.Ş., Finansbank A.Ş., HSBC Bank A.Ş., ICBC Turkey Bank A.Ş., ING Bank A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A ...

Yeşil pasaport defter bedeli 2020 nereye yatırılır?

Pasaport defter ve harç bedeli; vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ödenebilmektedir. (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvurularda ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)

18 Yaş Altı pasaport alabilir mi?

18 yaşından küçüklere azami 5 yıllık pasaport düzenlenebilmektedir. Gerekli kimlik ve fotoğraf teşhisinin yapılabilmesi için yaş ayırımı yapılmaksızın 18 yaşından küçük tüm çocukların da başvuru esnasında hazır bulunması gerekmektedir.

18 yaşından küçüklere pasaport nasıl çıkartılır?

18 yaşından küçük reşit olmayan bireylerin pasaportu anne ve babanın ayrı ayrı izin vermesi gerekmektedir. İşte gerekli bu belge muvafakatname olarak bilinir. Eğer muvafakatname, nüfus müdürlüğünden alınacaksa anne ve babanın hazır halde randevu günü, nüfus müdürlüğünde olması gerekir.