Dali kurumuş Orkide nasıl canlandırılır?

İçindekiler:

  1. Dali kurumuş Orkide nasıl canlandırılır?
  2. Orkidenin solmaması için ne yapılmalı?
  3. Orkide yaprak sararması nasıl geçer?
  4. Orkidenin Keiki vermesi için ne yapmalı?

Dali kurumuş Orkide nasıl canlandırılır?

Temiz sprey şişenizin içine 1 su bardağı suyu aktarın. üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edin. Aspirini ise güzelce ezip toz haline getirdikten sonra bu karışıma ilave edin. Sprey şişenin ağzını kapatıp çalkalayarak tüm malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.

Orkidenin solmaması için ne yapılmalı?

Çiçeğinizin solmaması için yerini sevmesi gerekiyor. Bunun için de aydınlık ancak direk ışık almayan bir yerde konumlandırmalısınız. Direk balkona ya da pencere önüne koymak doğru değil. Fakat pencere altı gibi bölümlere yerleştirebilirsiniz.

Orkide yaprak sararması nasıl geçer?

Mantar veya bakteriyel hastalıklar orkidenin yapraklarını sarartır. Sulama sebebiyle yaprakları sarardıysa 1-2 hafta sulamayın. Sonra sulamaya normal düzeninde devam edebilirsiniz. Aşırı sulama orkidenin yapraklarını sarartır.

Orkidenin Keiki vermesi için ne yapmalı?

Keiki macunu kullanarak da yapay olarak orkidenin keiki vermesi teşvik edilebilir. Keiki macunu büyüme hormonu içerir ve direkt olarak bitkinin çiçek sapındaki gözlere sürülür. Keiki yeterince büyüdüğünde anne bitkiden ayrılabilir ve böylece orkide çoğaltma yapılabilir.