Aspir tohumu nasil kullanilir?

İçindekiler:

  1. Aspir tohumu nasil kullanilir?
  2. Aspir çiçeği ne işe yarıyor?
  3. Aspir tohumu zayıflatır mı?
  4. Aspir yağı yağ yakar mı?
  5. Aspir yağı metabolizmayı hızlandırır mı?
  6. Aspir ile ne yapılır?
  7. Aspir yağı yan etkileri nelerdir?

Aspir tohumu nasil kullanilir?

Aspir yağının kullanımı hem içilerek hem de cilde sürülerek uygulanabilmektedir. İçilerek yapılan kullanımı; su bardağına yarım olarak ılık su ve 1 tatlı kaşığı aspir yağının konarak içilmesi şeklindedir. Cilde uygulanması ise; direk sorunlu bölgelere günde 2 kere sürülerek masaj yapılması şeklindedir.

Aspir çiçeği ne işe yarıyor?

Aspir çiçeği, yaz aylarında çiçek açan ve olağanüstü dekoratif vasıflar ile donatılmış, koroner arterler korumak için bitkisel çay şeklinde tüketilmektedir. Hipokolesterolemik ve kardiyoprotektif özelliklere sahip bir bitkisel yağ üretmek için kullanılan esansiyel yağ asitleri bakımından zengin tohumları barındırır.

Aspir tohumu zayıflatır mı?

Aspir yağı zayıflamaya yardımcı olması sebebiyle oldukça fazla tercih edilen bir yağ olarak ifade edilmektedir. Ancak doğru bir şekilde kullanılması oldukça önemlidir. Yanlış kullanım sonucunda tam tersi bir etki oluşturabilir ve kilo almanıza da neden olabilir.

Aspir yağı yağ yakar mı?

Üstelik sadece zayıflamaya yardımcı olmakla da kalmaz. Vücutta yağ birikimini önleyici bir etkiye de sahiptir. Vücutta biriken fazla yağların yakılmasına katkı sağlayan aspir yağı verilen fazla kiloların da kalıcı olarak yakılmasını sağlayan bir etkiye sahiptir.

Aspir yağı metabolizmayı hızlandırır mı?

Vücutta yağ depolanmasının önüne geçerek zayıflamayı kolaylaştırıcı bir etkiye sebep olmaktadır. Diyet yapan kişilerin kilo vermesini kolaylaştırıcı bir etki yapan aspir yağı, aynı zamanda metabolizma üzerinde de hızlandırıcı bir etkiye sahiptir.

Aspir ile ne yapılır?

Aspir yağı, linoleik (Omega-6) ve Oleik (Omega-9, zeytin yağı kalitesinde) olmak üzere 2 ayrı tipe ayrılıyor. Yemeklik yağ olarak kaliteli bir ürün olarak biliniyor. Öte yandan aspir yağı, biodizel yapımında da kullanılıyor. Küspesi de besleyici bir hayvan yemi oluyor.

Aspir yağı yan etkileri nelerdir?

Aspir yağının fazla kullanılması sonucunda; mide bulantısı, alerjik reaksiyonlar, kusma, ishal, tansiyon düşüklüğü yaşanabilir. Bu tür yan etkilerin oluşmaması adına aspir yağının günlük kullanımı 2 tatlı kaşığını geçmemelidir.