SRC Belgesi e devletten nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. SRC Belgesi e devletten nasıl alınır?
  2. SRC Belgesi nasıl alınır?
  3. SRC belgesi için ehliyet tarihi kaç olmalı?
  4. E devlet src ücreti ne kadar?
  5. Vergi Muafiyeti Belgesi nasıl alınır?
  6. B Sınıfı Ehliyet SRC Belgesi nasıl alınır?
  7. SRC belgesi en kolay nasıl alınır?
  8. Yeni ehliyet alan SRC alabilir mi?
  9. Hangi SRC belgesini almalıyım?

SRC Belgesi e devletten nasıl alınır?

e-Devlet şifresine sahip olan kişi, e-Devlet şifresine sahip olan kişi e-Devlet şifresiyle kamu kurumlarından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığını seçip buradan mesleki yeterlilik belgesi işlemlerinden doğrudan SRC belgesine başvuru butonuna tıklayacak.

SRC Belgesi nasıl alınır?

Src belgesi almak için öncelikle yetki alan bir eğitim kurumuna kayıt yaptırmanız gerekir. Bu eğitim kurumundan yurtiçi taşımacılığı için 28 saat, uluslar arası taşımacılık yapmak için 32 saat eğitim almanız gerekmektedir. Not: Src eğitimlerinin tamamına katılmak şarttır.

SRC belgesi için ehliyet tarihi kaç olmalı?

Sınavsız SRC almak isteyen sürücülerin 'ten önce ehliyet almış olmaları gerekmektedir. Bu tarihten önce B sınıfı ehliyet alanlar SRC 2 ve SRC 4, C ve D sınıfı ehliyet alanlar ise SRC 2, SRC 3 ve SRC 4 belgelerini alabilirler.

E devlet src ücreti ne kadar?

Alınacak tek belge için SRC ücreti 31 TL dir. SRC başvuruları e-Devlet üzerinden yapılmaktadır.

Vergi Muafiyeti Belgesi nasıl alınır?

Vatandaşlar kendilerine ait şifre ile girdikleri e-Devlet sistemi üzerinden İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemine girecek. Buradaki seçenekler arasından "çalışma muafiyet izin belgesi işlemleri" kısmı seçilerek başvuru onaylanacak. Başvurunun alındığına ve onaylandığına dair SMS ile bilgilendirme yapılacak.

B Sınıfı Ehliyet SRC Belgesi nasıl alınır?

B sınıfı ehliyeti olanların aşağıdaki belgeleri ibraz etmeleri gerekmektedir; 1) 25.02.2003 tarihinden önce alınmış b sınıfı ehliyetin fotokopisi. Not: B ehliyeti olanlar, sadece src2 ve src4 belgesi alabilirler. Not: C veya D ehliyeti olanlar, src2,src 3, src 4 belgesinden istediğini talep edebilirler.

SRC belgesi en kolay nasıl alınır?

SRC belgesini almak isteyen sürücüler öncelikle yetkili bir eğitim kurumuna veya e-Devlet üzerinden başvurularını yapmalılar. Daha sonra bu eğitim kurumlarında yurtiçi taşımacılık için 28 saat uluslararası taşımacılık için ise sürücüler 32 saat eğitim almalılar.

Yeni ehliyet alan SRC alabilir mi?

Sınavsız SRC Belgesini Kimler Alabilir? Eski ehliyetlerde B sınıfı, yeni ehliyetlerde M, B1, B ve F sınıf tarihleri 25.02.2003 tarihinden önce olan ehliyet sahipleri muafiyetli olarak SRC2 ve SRC4 belgesine başvurabilirler.

Hangi SRC belgesini almalıyım?

Sınavsız ve eğitimsiz SRC belgesi almak isteyen sürücülerin 25.02.2003 tarihinden önce ehliyete sahip olmaları gerekiyor. Bu tarihten önce B sınıfı ehliyete sahip olanlar SRC 2 ve SRC 4, C-D sınıfı ehliyete sahip olanlar SRC 2, SRC 3, SRC4 belgelerini alabilir. ... Bunu alan kişiler SRC belgesi almaya hak kazanırlar.