Keçiboynuzu günde ne kadar tüketilmeli?

İçindekiler:

  1. Keçiboynuzu günde ne kadar tüketilmeli?
  2. Keçi boynuzu faydası nedir?
  3. Keçiboynuzu meyvesi nasıl tüketilir?
  4. Keçiboynuzu pekmezi günde ne kadar tüketilmeli?
  5. Keçiboynuzu çiğ tüketilir mi?
  6. Keçiboynuzu pekmezi aç karnına içilir mi?

Keçiboynuzu günde ne kadar tüketilmeli?

Keçiboynuzunu günde 2-3 adet tüketebilirsiniz. Ancak daha önce söylediğimiz gibi çiğ tüketilmesi çok tavsiye edilmiyor. Bu nedenle pekmez veya kür olarak kullanmak, sağlık için daha faydalı olacaktır.

Keçi boynuzu faydası nedir?

Kanı temizleme ve damar tıkanıklıklarını giderme özelliği vardır. Kış aylarında artan astım atakları ve bronşit hastalıklarına iyi gelen keçiboynuzu şiddetli öksürüklere karşı dahi çok etkilidir. Balgam söktürücüdür, bu sayede öksürüğü azaltır. Bağırsak ve sindirim sistemine de olumlu etkiler sağlar, kabızlığı önler.

Keçiboynuzu meyvesi nasıl tüketilir?

Keçiboynuzu, pekmez, toz, kür, nektar gibi birçok seçenekle tüketilebilir. Aldığınız keçiboynuzu çok sertse, taze değilse ılık ve temiz suda bir süre bekleterek tüketebilirsiniz. Keçiboynuzunun sık sık doğal haliyle tüketimi pek fazla tavsiye edilmemektedir. Daha rahat kullanmanız için pekmez olarak tüketebilirsiniz.

Keçiboynuzu pekmezi günde ne kadar tüketilmeli?

Keçiboynuzu kür, nektar veya pekmez olarak tüketilebilir. Özellikle ev yapımı keçiboynuzu pekmezi, günde 1 kaşık tüketildiğinde sağlık açısından oldukça faydalıdır. Keçiboynuzu pekmezini sabah aç karnına, akşam ise yatarken ilk 3 gün ikişer yemek kaşığı, sonraki günlerde de birer yemek kaşığı tüketin.

Keçiboynuzu çiğ tüketilir mi?

Meyveleri olgunlaştığında çiğ olarak tüketilen, tozu ya da pekmezi de sıkça kullanılan keçiboynuzu, birçok sağlık sorununa iyi gelen tam bir şifa deposu. Keçiboynuzu pekmez olarak tüketildiği gibi sadece meyvesi çiğ olarak da yenilebilir.

Keçiboynuzu pekmezi aç karnına içilir mi?

Bir kaşık keçiboynuzu pekmezi içine birkaç damla limon sıkarak her sabah aç karnına tüketin.