3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun hükümlerini kim yürütür?

İçindekiler:

  1. 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun hükümlerini kim yürütür?
  2. 3071 sayılı dilekçe hakkının kullanılmasına dair kanun ne zaman yürürlüğe girer?
  3. Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kim tarafından yürütülür?
  4. Hangi dilekçelere cevap verilmez?
  5. Yetkili makamlara yazi ile basvurma hakkina ne denir?
  6. Dilekçeye cevap vermemenin cezası nedir?
  7. Isimsiz dilekçe olur mu?
  8. Dilekçeye kaç gün içinde cevap verilmesi gerekir?
  9. Dilekçeye süresi içinde cevap verilmezse ne olur?
  10. Dilekçe hakkı nedir kısaca açıklayınız?

3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun hükümlerini kim yürütür?

Madde 11 - Bu Kanun hükümlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi Baºkanı ile Bakanlar Kurulu yürütür.

3071 sayılı dilekçe hakkının kullanılmasına dair kanun ne zaman yürürlüğe girer?

Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun 01.11.1984 tarih ve 3071 kanun numarası ile düzenlenmiş, Resmi Gazetenin 10.11.1984 tarihli sayısında yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kim tarafından yürütülür?

Yürürlük: Madde 10 – Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Yürütme: Madde 11 – Bu Kanun hükümlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ile Bakanlar Kurulu yürütür.

Hangi dilekçelere cevap verilmez?

- Ad, soyad ve adres bulunmayan, imza taşımayan, belli bir konuyu içermeyen, ya da yargı mercilerinin görevine giren konularla ilgili dilekçeler cevaplandırılmayacaktır.

Yetkili makamlara yazi ile basvurma hakkina ne denir?

Şikâyet ve dilekçe hakkı, vatandaşların kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri hakkında, Türkiye Büyük Millet Meclisine ve yetkili makamlara yazı ile başvurma hakkını ifade eder.

Dilekçeye cevap vermemenin cezası nedir?

Madde 121 - (1) Kişinin belli bir hakkı kullanmak için yetkili kamu makamlarına verdiği dilekçenin hukuki bir neden olmaksızın kabul edilmemesi halinde, fail hakkında altı aya kadar hapis cezasına hükmolunur.

Isimsiz dilekçe olur mu?

Dilekçe Hakkının ve Bilgi Edinme Hakkının Kullanılması Hakkındaki 2004/12 nolu Başbakanlık Genelgesinin; 1/a.maddesinde de “Ad, soyad ve adres bulunmayan, imza taşımayan, belli bir konuyu içermeyen, ya da yargı mercilerinin görevine giren konularla ilgili dilekçeler cevaplandırılmayacaktır.

Dilekçeye kaç gün içinde cevap verilmesi gerekir?

Dilekçenin incelenmesi ve sonucunun bildirilmesi MADDE 7 — Türk vatandaşlanmn kendileri ve kamu ile ilgili dilek ve şi kayetleri konusunda yetkili makamlara yaptıklan başvurulann sonucu veya ya pılmakta olan işlemin safahatı hakkında dilekçe sahiplerine en geç iki ay içinde cevap verilir.

Dilekçeye süresi içinde cevap verilmezse ne olur?

Davalı cevap dilekçesi vermediği takdirde davalının ileri sürdüğü bütün vakıaları inkâr etmiş sayılır. Davalının cevap dilekçesi vermediği hallerde dava, davacı tarafından dava açarken sunulmuş olan vakıalar ve deliller esas alınarak görülüp sonuçlandırılır çünkü artık davalı delil listesi sunulamayacaktır.

Dilekçe hakkı nedir kısaca açıklayınız?

Dilekçe hakkı, bireylerin, kişisel veya kamusal konularla ilgili dilek ve şikayetlerini yalnız veya başkaları ile birlikte yargı organı dışındaki resmi kuruluşlara sunabilme hakkıdır.