Agresif Türkçe mi?

İçindekiler:

  1. Agresif Türkçe mi?
  2. Aygıt Türkçe mi?
  3. Saldırgan yabancı kelime mi?
  4. Agresif nasıl yazılır?
  5. Oynamak yabancı kökenli bir sözcük müdür?
  6. Agresif ne demek TDK?
  7. Abi nasıl yazılır doğrusu?
  8. Bekçi yabancı kökenli sözcük mü?

Agresif Türkçe mi?

Agresif kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Agresif kelimesi Fransızca kökenlidir.

Aygıt Türkçe mi?

Arapça Awl kökünden gelen ālat آلة "araç, aygıt" sözcüğünden alıntıdır.

Saldırgan yabancı kelime mi?

Fransızca agression "saldırı, saldırganlık" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince aynı anlama gelen agressio sözcüğünden alıntıdır. ... Latince fiil Latince gradi, gress- "yürümek, adım atmak" fiilinden ad+ önekiyle türetilmiştir.

Agresif nasıl yazılır?

Agresif olan kişilerin saldırgan olduğu düşünüldüğü için, TDK tarafından anlamı saldırgan olarak belirtilmiştir. Agresif kelimesi, sinirli ve saldırgan insanlar için kullanılıyor.

Oynamak yabancı kökenli bir sözcük müdür?

İngilizce playback "(kaydedilmiş bir müzik veya görüntüyü) geri çalmak" sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük İngilizce to play "oynamak, oynatmak" ve İngilizce back "geri" sözcüklerinin bileşiğidir.

Agresif ne demek TDK?

Agresif kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir. Agresif olan kişilerin saldırgan olduğu düşünüldüğü için, TDK tarafından anlamı saldırgan olarak belirtilmiştir.

Abi nasıl yazılır doğrusu?

Abi olarak konuşma dilinde kullanılan kelimenin doğru yazımı 'AĞABEY'dir. Yazı yazarken ağabey yerine ağbi ya da abi yazmak yazım yanlışı yapmanıza yol açar. TDK sözlüğünde abi kelimesi bulunmuyor.

Bekçi yabancı kökenli sözcük mü?

İngilizce fullback veya halfback "futbolda tam veya yarım geri oyuncusu" sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük İngilizce back "geri" sözcüğünden türetilmiştir. Bu sözcük.