Amiller ne demek?

İçindekiler:

  1. Amiller ne demek?
  2. Zekât Amilleri nedir?
  3. Zekât memuru kimdir?
  4. Zekatın ödenmesinin rüknü nedir?
  5. Amillere zekat verilir mi?
  6. Hicretin 9 yılında zekât memuru kimdir?

Amiller ne demek?

1. Amel eden, işleyen, icrâ eden kimse: “İlmi ile âmil olmak.” Hiçbir dînin evâmiriyle âmil ve hiçbir sıhhat kāidesine vâkıf olmaksızın… ... Bir şeyin meydana gelmesine sebep olan, tesir eden şey, etken, müessir, faktör: Beyefendi, milletin tekevvününde başlıca âmil dindir (Yahyâ Kemal'den).

Zekât Amilleri nedir?

AMİLLER NE DEMEKTİR? Fakirler ve miskinler iki ayrı grup sayılacak olursa, ilgili âyette zekât gelirlerinden pay alacakları belirtilen üçüncü grup kişiler "zekât işlerinde çalıştırılan memurlar" anlamına gelen âmillerdir.

Zekât memuru kimdir?

Hz. Peygamber döneminde zekât mallarının toplanma zamanı belirlenmiş, düzenli bir şekilde toplanması için görevliler atanmış, toplanan zekâtlar kayıt altına alınmış ve Kur'ân-ı Kerîm'de belirtilen yerlere dağıtılmıştır. Zekât müessesesinin işlevselliğini yerine getiren en önemli organ ise zekât memurları olmuştur.

Zekatın ödenmesinin rüknü nedir?

Zekâtın vücûb sebebi (farz-vâcip ayırımı yapan Hanefîler'e göre farz oluş sebebi) artıcı vasıfta nisab miktarı bir mala mâlik olmak, rüknü ise farz olan miktardaki payı malından çıkarıp hak sahibine temlik etmektir.

Amillere zekat verilir mi?

Zekatın sarf yerleri: Amiller. Fakirler ve miskinler iki ayrı grup sayılacak olursa, ilgili ayette zekat gelirlerinden pay alacakları belirtilen üçüncü grup kişiler "zekat işlerinde çalıştırılan memurlar" anlamına gelen amillerdir.

Hicretin 9 yılında zekât memuru kimdir?

Hz. Peygamber, hicretin 9. yılı Rebîülâhirinde (Ağustos 630) Muâz'ı Ebû Mûsâ el-Eş'arî ile birlikte Yemen'e elçi, zekât memuru ve kadı sıfatıyla gönderdi. ... Peygamber memnun oldu ve Resûlullah'ın elçisine Resûlullah'ı hoşnut edecek şekilde cevaplar verdiren Allah'a hamdetti (Ebû Dâvûd, "Aḳżıye", 11; Tirmizî, "Aḥkâm", 3).