Eksik GN 27 ne demek?

İçindekiler:

  1. Eksik GN 27 ne demek?
  2. SGK eksik gün 25 ne demek?
  3. Sgk'da eksik gün 18 ne demek?
  4. Eksik gün nedeni 07 nedir?
  5. Eksik gün nedeni 6 ne demek?

Eksik GN 27 ne demek?

Kısa çalışma ödeneği alan sigortalıların aynı ayda başka bir eksik gün nedeni olması halinde (İstirahat, tutukluluk vs) eksik gün nedeni olarak “27-Kısa çalışma ödeneği ve diğer nedenler” kodu seçilmelidir.

SGK eksik gün 25 ne demek?

iliskin olmak üzere eksik gün nedenlerine “25-Diger belge/kanun türlerinden gün tamamlama” adında bir eksik gün nedeni ilave edilmistir. Bu kapsamda bildirimi yapılacak Türkiye Cumhuriyeti vatandası sigortalılar ile yabancı uyruklu sigortalılar için bu eksik gün nedeninin seçilmesi gerekmektedir.

Sgk'da eksik gün 18 ne demek?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ALAN SİGORTALILARA AİT EKSİK GÜN KODLARI: İşyerinde kısa çalışma ödeneği alan sigortalı bulunması halinde, bu sigortalıların eksik gün nedeni SGK' ya “18 Kısa çalışma ödeneği” olarak bildiriliyordu.

Eksik gün nedeni 07 nedir?

Kısmi süreli bir iş sözleşmesi olmaksızın haftanın belirli günlerinde işe hiç gelmeyen ve fiili çalışması bulunmayan bir sigortalı için puantaj kaydında imzasının olmadığı her günü eksik gün olarak eksik gün nedeni "07-Puantaj kaydı" kodu kullanılacak şekilde bildirilecektir.

Eksik gün nedeni 6 ne demek?

Eksik gün nedeni olarak kısmi istihdam (06 kodlu) seçilip 20 günden fazla hizmet bildirilmesine çalışıldığında “Eksik gün nedeni olarak “6-Kısmi İstihdam” seçilenler için 20 günde fazla hizmet bildirilemez.” şeklinde uyarı verilmektedir.