İspanya'da kurulan islam devletinin adı nedir?

İçindekiler:

  1. İspanya'da kurulan islam devletinin adı nedir?
  2. Müslümanların hakimiyeti altında kalan İspanya'ya ne ad verilir?
  3. Cebelitarık kanalı hangi ülkede?
  4. Ispanya'da kaç eyalet var?
  5. Iber Yarımadası'nda yaklaşık 8 asır Müslümanların hakimiyeti altında kalan İspanya ne ad verilir?

İspanya'da kurulan islam devletinin adı nedir?

Abbasilerin, Emevî hanedanına son vermesiyle Emevî sülalesinden gelen Hîşam'ın torunu 1.Abdurrahman; İspanya'ya giderek burada 756 yılında Endülüs Emevî Devleti'ni kurdu. Zamanla İber yarımadasında ise tam bir İslam egemenliği kuruldu.

Müslümanların hakimiyeti altında kalan İspanya'ya ne ad verilir?

Endülüs (Arapça: الأندلس ‎ al-andalus), 711-1492 yılları arasında İber Yarımadası'nda Arapların etkisi altında bulunan bölgelere verilen isimdir.

Cebelitarık kanalı hangi ülkede?

Cebelitarık, İber Yarımadası'nın güney ucunda yer alan bir İngiliz Denizaşırı Toprağı'dır. Cebelitarık Avrupa Kıtası'nın güneydoğu ucunda yer almaktadır. Kıtanın en güneyindeki ülkelerden biridir. 6.7 km²'lik 2,6 sq mi bir alana sahiptir ve kuzeyde İspanya ile sınırı vardır.

Ispanya'da kaç eyalet var?

İspanya'nın başkenti Madrid'dir. İspanya 17 özerk bölgeye (comunidades autónomas) ve 2 özerk şehre (ciudades autónomas) ayrılmıştır. Ayrıca İspanya'da elli il bulunmaktadır. Yedi özerk bölgenin her biri (Asturias, Balear Adaları, Kantabriya, La Rioja, Madrid, Murcia, ve Navarre) aynı zamanda bir ildir.

Iber Yarımadası'nda yaklaşık 8 asır Müslümanların hakimiyeti altında kalan İspanya ne ad verilir?

Günümüzde üzerinde Portekiz ve İspanya devletleri'nin yer aldığı İber Yarımadası VIII. asrın başlarında Müslümanlar tarafından fethedilerek 'Endülüs' olarak adlandırılmıştır. Hâkimiyet alanları değişiklikler göstermekle birlikte, 712-1492 yılları arasında Müslümanlar bu bölgede 780 yıl hüküm sürmüşlerdir.