Alın kırışıklığı için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Alın kırışıklığı için ne yapmalı?
  2. Yüz kırışıklığı için ne yapmamız lazım?
  3. Alın kırışıklığı nedir?
  4. Alın kırışıklığı neden oluşur?
  5. Alın kası nedir?
  6. Alındaki çizgiler ne anlama geliyor?

Alın kırışıklığı için ne yapmalı?

Alın Kırışıklığı (Kaz Ayağı Çizgileri) Nasıl Giderilir?
  1. 1-) Sabah C Vitamini ve Güneş Öncesi SPF Kullanın. ...
  2. 2-) Hyaluronik Asit Yüklü Ürünleri Tercih Edin. ...
  3. 3-) Geceleri Retinoid İçeren Ürünler Kullanın. ...
  4. 4-) Profesyonel Bir Yüz Bakımı Planlayın. ...
  5. 5-) Peptitlerle Hücre Devrini Artırın. ...
  6. 6-) Hızlı Sonuçlar İçin Enjeksiyonu Düşünün.
Daha fazla öğe...•BE

Yüz kırışıklığı için ne yapmamız lazım?

Kırışıklıkların azalması için yapmanız gereken ilk iş cildinizi düzenli olarak nemlendirmektir. Bu noktada Hyaluronik asit içeren ürünler kullanarak daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz. Günlük cilt bakımınızı düzenli olarak uygulamaya özen gösterin. Aynı zamanda haftalık bakım maskelerinizi ihmal etmeyin.

Alın kırışıklığı nedir?

Alın kırışıklığı, yüzdeki mimik kullanımına ve kişinin yaşına bağlı olarak oluşan alında bölgesinde yatay çizgilerdir. 30'lu yaşlardan itibaren vücudumuzdaki kollajen ve Hyaluronik Asit üretimi günden güne azalır. Cildin elastikiyeti ve ardından sıkılığı düşer. Bu da karşımıza yüz kırışıklığı olarak geri gelir.

Alın kırışıklığı neden oluşur?

Alın kırışıklığı neden olur?: Alın kırışmasının en yaygın nedeni mimik kullanımı ve gözlerimizin güneşe karşı hassas olması. Güneş gözlüğü kullanmamak, gözlerini kırıştırarak güneşli havada dolaşmak, yoğun mimik kullanımı ve kaş kullanımı alında yatay çizgilerin çıkmasına neden olur.

Alın kası nedir?

Alın yüzeyinde stor perde gibi yukarıdan aşağı seyahat eden geniş bir kas var, adı Frontalis. Bu kas kasıldığında alnı kısaltıyor, kırıştırıyor ve kaşları yukarı kaldırmaya yarıyor. Frontalis kası ile deri arasında yatay seyreden bağlantılar var ve kırışıklar bu bağlantı noktalarına karşılık geliyor.

Alındaki çizgiler ne anlama geliyor?

Alında beliren yatay çizgilere "kaygı çizgileri" deniyor. Alnınızda bu çizgilerin bulunması, günlük olarak yüksek miktarda stres altında kalıyor olduğunuz anlamına gelebilir. Eğer alnınızda belirgin şekilde bu çizgilerden varsa, stres azaltmaya yönelik aktiviteler yapmanız önerilir.