Barak kaç köyü var?

İçindekiler:

  1. Barak kaç köyü var?
  2. Barak Ovası nerede?
  3. Barak aşireti kaç kişi?
  4. Karkamış Arap mı?
  5. Baraklı aşık Mahgül gerçek adı nedir?
  6. Baraklı Aşıklar nerede yetişir?
  7. Gaziantep Karkamış nasıl bir yer?

Barak kaç köyü var?

Antep bölgesinde kalanlar Barak Ovasına yerleşmişlerdir. Bugün 97 köyün 18'i Türkiye dahilinde, geri kalanı ise Suriye içinde kalmıştır. Suriye hududu üzerinde olan bu obanın adı hala “Barak Aşireti” diye bilinir.

Barak Ovası nerede?

Barak Ovası, Gaziantep ili sınırları içerisinde yer alır. Gaziantep Platosu'nun bir bölümünü oluşturur. Denizden yüksekliği 375 metredir. Genel olarak Oğuzeli, Nizip, Karkamış ilçelerini içine alarak Suriye sınırına kadar uzanır.

Barak aşireti kaç kişi?

Nevşehir bölgesinde Barak aşiretinin üç bölgeye yerleştirildikleri görülmektedir. AşağıbarakKöyü'de Gaziantep'ten gelen Osman Ağa tarafından kurulmuştur. Köyden kente göçten nasibini almıştır. 2007 yılında 243 kişinin yaşadığı köyde 2019 yılında 248 kişi yaşamaktadır.

Karkamış Arap mı?

Köy halkı Pijan aşiretine mensup Kürtlerden oluşur Barak kültürü etkisi altında kalan bir köydür. Eski Adı Arap Hülmen Karkamış ilçesinin iki Arap yerleşiminden biridir Diğeri ise Şenlik köyüdür. Barak aşiretinin Abdürrezzak oymağına mensuptur.

Baraklı aşık Mahgül gerçek adı nedir?

Mehmet Kılıçoğlu'nun mahlası Mahgül'dür ve yörede adı ile değil, mahlası ile bilinir. Gaziantep'in Nizip ilçesi, Büyükşemik köyünde 1919 yılında dünyaya gelir.

Baraklı Aşıklar nerede yetişir?

Baraklar günümüzde İran topraklarındaki Horasan şehrinde yaşamaktadırlar. Horasan'dan 84.000 hane göç etmiştir bunların 80.000'i Barak Türkmen'i olup 4.000 hanesi Abdaldır.

Gaziantep Karkamış nasıl bir yer?

Karkamış ilçesi Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Yüzölçümü 341.000 M2,rakımı ise 365 metredir. Gaziantep il merkezine 75 Km.lik bir yol ile bağlıdır.Karkamış ilçesinin doğusunda Fırat nehri,batısında Oğuzeli ilçesi,kuzeyinde Nizip ilçesi,Güneyinde Suriye devleti yer almaktadır.