Kulağa tüp takılması ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kulağa tüp takılması ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Neden kulağa tüp takılır?
  3. Kulağa takılan tüp düşmezse ne olur?
  4. Kulak tüpü kulakta ne kadar kalır?
  5. Kulağa tüp takıldıktan sonra su kaçarsa ne olur?
  6. Kulakta tüp varken havuza girilir mi?

Kulağa tüp takılması ameliyatı nasıl yapılır?

Mikroskop ile çalışılarak dış kulak yolundan girilir ve kulak zarı çizilir. Bu işleme parasentez adı verilir. Kulak zarındaki çizilen yerden orta kulaktaki sıvı dışarı çekilir. Özel aletlerle tüp zardaki çizilen yere, bir ucu dış kulakta diğer ucu orta kulakta olacak şekilde yerleştirilir.

Neden kulağa tüp takılır?

Bu küçük tüpler bir dizi işlevi gerçekleştirmesi için kulak zarı içine yerleştirilmektedir. Kulak tüpleri orta kulaktaki havanın dışarıdaki hava ile serbestçe yer değiştirmesine izin vererek kulak enfeksiyonlarını ve orta kulakta basınç oluşmasını önlemektedir.

Kulağa takılan tüp düşmezse ne olur?

Kulak tüpü, kulak zarında genellikle 6-12 ay süreyle kalır; daha sonra kendiliğinden kulak yoluna düşer ve kulak zarında tüpün takıldığı delik kendiliğinden kapanır. Tüpün kontrolünü belli aralıklarla doktorunuz yapacaktır. Eğer tüp kendiliğinden düşmezse, 12 ay geçtikten sonra doktorunuz tüpü çıkartabilir.

Kulak tüpü kulakta ne kadar kalır?

Kulağına ilk defa kulak tüpü takılan bir hasta için seçilen tüpler kısa süreli tüplerdir. Bu tüpler kulakta ortalama 6-9 ay kalır ve daha sonra vücut tarafından atılırlar.

Kulağa tüp takıldıktan sonra su kaçarsa ne olur?

Kulak zarına tüp takılmasıyla zarın bütünlüğü bozulmuş olur. Bu durumda dış kulak yoluna su kaçması halinde, suyun orta kulağa geçmesi mümkündür ve orta kulakta irinli iltihaplara neden olabilir.

Kulakta tüp varken havuza girilir mi?

Kulak zarı delik olan, kronik orta kulak iltihabı olan, kulak zarına tüp takılmış olan kişilerin havuza, denize ve hatta duşa girerken bile kulaklarını sudan korumaları gerekir. Bu hastalar kulakları için vazelinli pamuk veya silikon tıkayıcılar kullanabilirler.