Dupuytren hastalığı nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Dupuytren hastalığı nasıl tedavi edilir?
  2. Dupuytren ne demek?
  3. Dupuytren kontraktürü nedir FTR?
  4. Dupuytren ameliyatı nasıl yapılır?
  5. Dupuytren kontraktürü nerede?
  6. El parmakları neden takılır?

Dupuytren hastalığı nasıl tedavi edilir?

Tedavi seçenekleri şunlardır: Kollajenaz enjeksiyonu, iğneli aponörotomi ve açık cerrahi. Kollajenaz enjeksiyonunda, hastalıklı doku içerisine az bir miktarda ilaç verilir ve böylece bu doku zayıflatılır. Doku zayıfladıktan sonra parmak rahatlıkla kontrol edilir ve bazen düzeltilebilir.

Dupuytren ne demek?

Dupuytren hastalığı, deri altındaki fasya adı verilen yapının anormal kalınlaşmasıdır. Bu kalınlaşma avuç içinde başlar ve bazen parmaklara kadar uzanabilir. Sert kordonlar ve şişlikler gelişebilir ve bu da parmakların avuç içine doğru bükülmesine yol açabilir.

Dupuytren kontraktürü nedir FTR?

Kontraktürk yumuşak dokuların kasılarak ve kısalarak kalıcı sertleşmesine denir. Dupuytren konraktürü ise el ayası ve parmak derisi altındaki fibröz tabakasının kısalarak ve kalınlaşarak yapısının bozulması ile meydana gelen el deformitesidir.

Dupuytren ameliyatı nasıl yapılır?

Avuç içindeki kalınlaşan tabaka sinir ve damarlar korunarak çıkartılır. Daha sonra kesikler dikilerek ameliyat tamamlanır. Avuç içindeki fasia kalınlaşmasında tendonların birbirine yapışmasıyla sonuçlanan hastalıkta kişinin parmaklarını rahatlıkla hareket ettirebilmesi için bu dokunun onarılması gerekir.

Dupuytren kontraktürü nerede?

Dupuytren kontraktürü; el avuç içinde cilt altında yer alan fasia (kaslar arasında bulunan kasları birbirinden ayıran zar)adı verilen dokunun kalınlaşması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Fasianın kalınlaşması, tendonların birbirine yapışmasına neden olur.

El parmakları neden takılır?

Tendon kılıfının uzun süre tahriş olması, tendonun hareketini etkileyen skarlaşmaya ve kalınlaşmaya neden olabilir. Bu olduğunda, parmağınızı veya başparmağınızı bükmek iltihaplı tendonu çeker. Tendonlar iltihaplı hale geldiğinde de tetik parmak meydana gelebilir. Bu da sıkışmaya ve şişliğe neden olur.