Sağanak yağmur nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Sağanak yağmur nasıl yazılır?
  2. Sağanak TDK ne demek?
  3. Stepne nasıl yazılır?
  4. Stepne sözlük anlamı nedir?
  5. Arabada stepne ne demek?

Sağanak yağmur nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Sağnak şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Sağanak şeklinde olmalıdır.

Sağanak TDK ne demek?

Sağanak kelimesinin sözlük anlamı nedir? 1. Birdenbire başlayan, fakat genellikle kısa süren iri tâneli şiddetli yağmur: Plevne müdâfaası, memleketin havasında karanlık bir sağanak gününde gülümsemeye çalışan bir güneş ziyâsı gibi çalkandı (Hâlit Z.

Stepne nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumuna göre bu kelimenin doğru kullanım biçimi "stepne" olarak dikkat çekmektedir. DOĞRU KULLANIM: Galatasaray'da Ryan Donk, stepne görevi görüyor her bölge için alternatif. YANLIŞ KULLANIM: İstepne yanında değilse büyük risk aldın demektir. DOĞRU KULLANIMI: Stepne için en kaliteli lastiği yanına al.

Stepne sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu Sözlüğü'nde de yer alan "stepne" kelimesi yedek lastik anlamına gelir ve dilimize de yedek lastiğin İngilizcesi "spare tire" ın kısaltması olan stepney kelimesinden türeyerek girmiştir.

Arabada stepne ne demek?

Türkiye de dilimize istetme olarak yerleştirilen stepne otomobil, kamyon ve otobüsler gibi ticari araçlarda, kısaca lastik tekerlekli tüm motorlu taşıtlarda bulunan yedek lastiğe stepne denir.Stepne bulunan araçlarda belirli zaman dilimlerinde yedek lastiğin hava basıncı kontrol edilmelidir.