Araçta diferansiyel ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Araçta diferansiyel ne işe yarar?
  2. Orta diferansiyel ne işe yarar?
  3. Araçta diferansiyel nedir?
  4. Torsen diferansiyel nasıl çalışır?
  5. Defender sürekli 4 çeker mı?

Araçta diferansiyel ne işe yarar?

Diferansiyel bu gücü dönme açısıyla birlikte tekerleklere ulaştırarak virajın alınmasını sağlar. Viraj esnasında arabada bulunan tekerleklerin farklı açılarda ve hızlarda dönmesi gerekir. Parça, bu farklı hızla dönme işlemini sağlamak için araçta bulunuyor.

Orta diferansiyel ne işe yarar?

Diferansiyel ise her iki tekerleğin arasında yer alır, yarım dişli bir şaft ile tekerleklere bağlanır ve iki aksın farklı hızlarda dönmesini sağlar. Diferansiyelin görevlerini şu şekilde sıralamak mümkün: Motordan çıkan gücü tekerleklere iletmek. Motordan gelen dönme hareketi şanzıman tarafından diferansiyele iletilir.

Araçta diferansiyel nedir?

Bir motorlu araçta, iki teker arasındaki devir dengesini sağlayan parçaya diferansiyel denir. ... Virajlarda iç tekerin dış tekerden daha yavan dönmesini ve bu oranın en doğru şekilde optimize edilmesini sağlayan diferansiyel, ata arabalarında ya da el arabalarında olmadığı için bunlar virajlarda çok zorlanırlar.

Torsen diferansiyel nasıl çalışır?

Bir Torsen, sonsuz dişli çarkının basit prensibi ile çalışır. Bu sonsuz dişli, tekerleği döndürebilir, ancak dönen tekerlek sonsuz dişliyi döndüremez. Her bir tekerlek kasasında bir çift sonsuz dişli bulunur, böylece kasanın aldığı motor gücü sonsuz dişli tekerlere aktarılır.

Defender sürekli 4 çeker mı?

Tüm vites konumlarında aracın dört tekerine de motor gücü iletilmektedir. ... Araçlarda sürekli dört teker çekişi mümkün kılabilmek için transfer kutusuna akuple edilmiş üçüncü bir diferansiyel mevcuttur.