Araç muayenesi yapılmazsa cezası nedir?

İçindekiler:

  1. Araç muayenesi yapılmazsa cezası nedir?
  2. Araç muayenesi bitince kaç gün içinde yapılmalıdır?
  3. Muayenesi bitmiş araç bağlanır mı?
  4. Fenni Muayene ne kadar gecikebilir?

Araç muayenesi yapılmazsa cezası nedir?

Yapılan son değişikliklerle beraber araç muayenesi yaptırmama cezası arttırılmıştır. ... Muayenesiz araç kullanma cezası 2021 yılında 314 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Eğer bu ceza tebliğ tarihinden sonraki 15 gün içerisinde ödenirse ceza üzerinden %'lik bir indirim uygulanacaktır.

Araç muayenesi bitince kaç gün içinde yapılmalıdır?

Muayene tekrarı süresi ne zamana kadar geçerlidir? Muayenesi yapılan araçlar muayeneden geçemedikleri takdirde kendilerine 1 aylık süre tanınmaktadır. Aracın 1 aylık süre içerisinde eksikliklerini tamamlayıp gelmesi gerekmektedir.

Muayenesi bitmiş araç bağlanır mı?

Muayenesiz yakalanılan ilk seferde aracınız size direkt olarak teslim edilir fakat eğer hala muayene yaptırmaz ve ikinciye muayenesiz olarak trafik kontrolüne takılır veya yakalanırsanız aracınız hemen olarak çekilir ve bağlanma olayı gerçekleşir.

Fenni Muayene ne kadar gecikebilir?

Araç sahiplerinin düzenlemeden yararlanması için belirli bir gecikme süresi sınırı bulunmamaktadır. İlgili düzenlemeden, muayenesi 1 ay geciken araçlar da faydalanabildiği gibi, 5 veya 10 yıldır muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabilecektir.