Burdur tam olarak nerede?

İçindekiler:

  1. Burdur tam olarak nerede?
  2. Burdur kaç ilçe?
  3. Burdur Gölü hangi ilde?
  4. Burdur nereye bağlı Burdur?
  5. Burdur eskiden nereye bağlıydı?
  6. Türkiye Haritası Burdur nerede?
  7. Burdur hangi beylik?
  8. Burdur nereden ayrıldı?

Burdur tam olarak nerede?

Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Burdur Güneybatı Anadolu'nun “Göller Bölgesi” olarak tanımlanan kısmındadır. Kuzeyinde Ispartave Afyon ile komşu olan Burdur'un batısında Denizli, güney batısında Muğla, güneyinde ise Antalya illeri bulunmaktadır.

Burdur kaç ilçe?

Yüzölçümü 6840 kilometrekare olan Burdur ilinin merkez ilçeden başka 10 ilçesi vardır. Bu ilçeler alfabetik olarak Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova şeklinde sıralanmaktadır.

Burdur Gölü hangi ilde?

Burdur Gölü, Göller Bölgesi göllerinden Burdur ve Isparta illeri arasında yer alan bir tektonik göldür. Göl büyüklüğü açısından Türkiye'de yedinci sıraya sahiptir.

Burdur nereye bağlı Burdur?

Burdur (il)
Burdur
İl
İlin Türkiye'deki konumu
ÜlkeTürkiye
Coğrafi bölgeAkdeniz Bölgesi
13 satır daha

Burdur eskiden nereye bağlıydı?

Burdur ilinin 1926'ya dek tek ilçesi Tefenni iken, o yıl Bucak da ilçe yapılmıştır. 1936'da ise Yeşilova ilçe olmuştur. Tefenni'nin nahiyesi olan Gölhisar 1952'de, Ağlasun ise 1958'de ilçe yönetim merkezi olmuşlardır.

Türkiye Haritası Burdur nerede?

Akdeniz Bölgesi şehirlerinden biri olan Burdur Türkiye'nin güneyinde bulunan küçük bir şehirdir. Burdur ilinin kuzeyinde Afyon, batısına Denizli, güneyinde Antalya bulunur.

Burdur hangi beylik?

Selçuklulardan sonra Hamitoğulları Beyliği'nin topraklarına katılan Burdur, I. Murat döneminde Hamitoğulları Beyliği'nden satın alınmıştır.

Burdur nereden ayrıldı?

1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya ilinden ayrılarak Konya ilinin Isparta kaymakamlığına bağlandı. 1850 yılına kadar bu bağımlılık sürdü. Daha sonra başta Saden oğlu Hacı İsmail Ağa olmak üzere Burdur'un Sancak olması için uğraşmışlar ve 1872 yılında Burdur sancak olmuştur.