Otobüslerde çift kişi oturabiliyor mu?

İçindekiler:

  1. Otobüslerde çift kişi oturabiliyor mu?
  2. Otobüslerde Çocuklara indirim var mı?
  3. Otobüslerde oturma düzeni kalktı mı?
  4. Otobüslerde yan koltuk boş mu?
  5. 2 2 otobüs ne demek?
  6. Otobüste yanına biri oturabilir mi?
  7. Otobüslerde sınırlama kalktı mı?
  8. Iett otobüslerde yan yana oturmak serbest mi?
  9. Biletlerde 2 1 ne demek?
  10. Otobüslerde koltuk arası kaç cm?
  11. 17 Yaş Altı şehirler arası yolculuk yapabilir mi?
  12. Taksiler şehirlerarası yolcu taşıyabilir mi?

Otobüslerde çift kişi oturabiliyor mu?

Endişelerini gidermek amacıyla yolculara yan koltukları boş şekilde seyahat imkanı tanınacağını bildiren Yıldırım, ikinci koltuğa yüzde 50 bilet parası ödeyecek yolcuların, iki kişilik koltukta tek başına oturabileceğini söyledi.

Otobüslerde Çocuklara indirim var mı?

YÜZDE 30 İNDİRİM ŞARTI Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin 57'inci maddesine göre 0-12 yaş çocukları için bilet talep edenlere, biletin yüzde 30 indirimli kesilmesi şart. 0- 6 yaş arası çocuklar bilet düzenlenmeksizin kucakta seyahat edebilirken, 6 yaş üstü için ayrı koltuk zorunluluğu var.

Otobüslerde oturma düzeni kalktı mı?

Pandemi nedeniyle şehirler arası otobüslerde başlayan yüzde 50 koltuk sınırlaması kaldırıldı. Buna göre otobüsler artık ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcu kabul edecekler. Normalleşme sürecinin ardından belirlenen bölgelerde, şehirler arası otobüslerde yüzde 50 koltuk sınırlamasının kaldırıldı.

Otobüslerde yan koltuk boş mu?

Tam kapanma sürecinde şehirler arası otobüslerde başlayan yüzde 50 koltuk sınırlaması esnetildi. Aynı aileden olan kişilerin yan yana yolculuk yapılmasına izin verildi. ... Yeni değişikliğe göre aynı aileden seyahat edecek kişiler otobüste de yan yana seyahat edebilecek.

2 2 otobüs ne demek?

Otobüslerde bulunan koltuk düzeni 2+1 veya 2+2 olarak ikiye ayrılmaktadır. 2+2 koltuk düzeni, koridorun sağında 2 adet, solunda 2 adet koltuk olmak üzere konumlandırılmıştır. 2+1 otobüslerde ise koridorun sağında yan yana 2 adet koltuk, solunda ise tekli koltuklar bulunmaktadır.

Otobüste yanına biri oturabilir mi?

Edinilen bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı otobüslerde aynı aileden olan kişilerin yan yana yolculuk yapmasına izin verecek. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun onayı ile hazırlanan çalışma kapsamında aynı aileden olan fertler otobüslerde de yan yana oturabilecek.

Otobüslerde sınırlama kalktı mı?

Yurt genelinde pandemi kısıtlamalarının kalkmasının ardından şehirler arası otobüslerde yüzde 50 kapasite ile yolcu taşıma sınırlaması sona erdi. ... Kısıtlamaların kalkmasıyla şehirlerarası otobüslerde uygulanan yüzde 50 kapasiteli yolcu taşıma uygulaması da bugün sona erdi.

Iett otobüslerde yan yana oturmak serbest mi?

Bu karara göre otobüslerde yan yana oturma yasağı da son bulmuş oldu. Genelgeye göre, minibüs, dolmuş, halk otobüsü ve belediye otobüsleri gibi kent içi ulaşım araçlarına ayakta yolcu alınmayacak. Bu araçlarda karşılıklı dörtlü koltukların ikisi kullanılmayacak, yolcular yüz yüze gelmeyecek şekilde çapraz oturacak.

Biletlerde 2 1 ne demek?

2+1 otobüs, şöför koltuğunun arkasındaki sıranın tekli koltuklardan diğer tarafın da ikili koltuklardan oluştuğu otobüslere deniyor.

Otobüslerde koltuk arası kaç cm?

22 (dahil) yolcuya kadar olan araçlarda 23 cm'dir.

17 Yaş Altı şehirler arası yolculuk yapabilir mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

Taksiler şehirlerarası yolcu taşıyabilir mi?

"Otobüs ile şehirler arası yolculuğun 'Seyahat İzin Kurulu'nun iznine bağlanmış olması nedeniyle taksi ve benzeri araçların ya da internet tabanlı uygulamalar (yol arkadaşlığı) vasıtasıyla şahsi araçların şehirlerarası toplu ulaşım aracı olarak kullanılmasına izin verilmeyecektir."