Krup öksürüğü nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Krup öksürüğü nasıl geçer?
  2. Bebeklerde köpek öksürüğü nasıl geçer?
  3. Çoçuklarda köpek öksürük ne iyi gelir?
  4. Krup hastalığı ne kadar sürer?
  5. Krup nasil anlaşılır?
  6. Krup nedir nasıl tedavi edilir?
  7. Krup hastaligi neden olur?
  8. Krup hastalığı neden olur?

Krup öksürüğü nasıl geçer?

Özellikle evde tedavi gerektiren krup tanısı konmuş çocukların çoğunda tedaviye ihtiyaç duyulmaz. Çünkü oldukça hafif düzeyde seyreden vakalardır. Genellikle 20-30 dakikalık bir soğuk buhar uygulaması, bol sıvı tüketimi ve ateş için de ağrı kesicilerin verilmesi yeterli görülmektedir.

Bebeklerde köpek öksürüğü nasıl geçer?

Bunlar arasında öncelikli olan nemli hava, buhar verilmesidir. Evde buhar makinesi yoksa, banyoda sıcak suyu açıp kapıyı kapatarak oluşan buharlı ortamda çocuğun 5-10 dakika kalması sağlanır. Serin gecelerde pencereyi açıp dışarının havasından nefes almasını sağlamak da rahatlatıcı olacaktır.

Çoçuklarda köpek öksürük ne iyi gelir?

Bazı uygulamalarla nemli, buhar verilmesi evde buhar makinesi bulunmuyorsa banyo ortamında buhar oluşturularak çocuğunuzun 10-15 dk kadar kalması, serin havalarda dış ortamda nefes alıp verilmesinin sağlanması rahatlatıcı olacaktır. Ateşli şekilde geçiriliyorsa doktor tavsiyesi ile verilen ateş düşürücüler verilebilir.

Krup hastalığı ne kadar sürer?

Krup hastalığının belirtileri ve semptomları üç ile dört gün arası sürebilir; bununla birlikte, öksürük üç haftaya kadar devam edebilir. Stridor durumu devam etmez. Çocuğunuzda kaba ve havlamayı andıran bir öksürük varsa, sakin, rahat ve kolay nefes alıp verirken stridor yoksa, hafif bir krup krizi geçiriyor demektir.

Krup nasil anlaşılır?

Krup belirtileri çok ani başlangıçlıdır. Genellikle çocuk yatağa giderken herhangi bir sıkıntısı yoktur. Gece yarısı ani başlayan solunum sıkıntısı, havlar tarzda kaba bir öksürük ile uykudan uyanır. Öncesinde burun akıntısı olabilir.

Krup nedir nasıl tedavi edilir?

İlaç tedavisi olarak 'kortikosteroid' verilir. Kortikosteroidler, nefes borusu girişi ve ses tellerindeki ödemi azaltarak etkili olur. Aynı zamanda nebulize yani buhar yoluyla da uygulanabilir. Belirgin nefes darlığı olan hastalarda 'epinefrin' de buhar tedavisi şeklinde uygulanır.

Krup hastaligi neden olur?

6 ay-3 yaş arası çocuklarda sık görülen krup (akut laringotrakeobronşit), enfeksiyon kaynaklı üst solunum yolu tıkanıklığıdır. Krup, ana nefes borusunun girişinin şişmesi sonucunda oluşan öksürük ve nefes darlığıdır. Sonbahar, kış ve bahar aylarında daha sık görülen krup'un sebebi, virüslerdir.

Krup hastalığı neden olur?

Krup hastalığı; çoğunlukla viral bir enfeksiyon sonucu gelişir. · Parainfluenza, Adenovirüs, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), rhinovirüs; krup hastalığının sık görülen nedenleri arasında yer alır.