Merkez Bankası müdürü kim?

İçindekiler:

  1. Merkez Bankası müdürü kim?
  2. Merkez Bankasını kim denetliyor?
  3. Merkez Bankası'nda Banka Meclisi kaç kişiden oluşmaktadır?
  4. Merkez Bankası Başkanı kim oldu?
  5. Merkez Bankası Başkanı kim atar?

Merkez Bankası müdürü kim?

'de Bayburt'ta doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra, Hastings College'ta İşletmecilik üzerine eğitim gördü.

Merkez Bankasını kim denetliyor?

Bir anonim şirket olan Merkez Bankasının denetimi, Banka içi ve dışı denetimler olarak ikiye ayrılmaktadır. Merkez Bankası Kanunu'nun 15. maddesi uyarınca Genel Kurul, Banka Meclisi tarafından verilen Yıllık Rapor ile Denetleme Kurulu Raporu'nu, Bankanın bilançosunu, kâr ve zarar hesaplarını denetler ve karara bağlar.

Merkez Bankası'nda Banka Meclisi kaç kişiden oluşmaktadır?

Banka Meclisi Başkan ile Genel Kurulca seçilecek altı üyeden kurulur. Başkan, Banka Meclisi Başkanıdır. Banka Meclisi üyelerinin görev süresi üç yıldır. Her yıl Meclis üyelerinin üçte biri yenilenir.

Merkez Bankası Başkanı kim oldu?

TCMB'nin yeni Başkanı Kavcıoğlu için karar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanlığına Naci Ağbal'ın yerine atadığı Şahap Kavcıoğlu ilk faiz kararına imza atacak.

Merkez Bankası Başkanı kim atar?

Başkan (Guvernör), Cumhurbaşkanı kararıyla dört yıllık bir dönem için atanır. Bu sürenin sonunda yeniden atanabilir. Başkanın (Guvernör) yüksek öğrenim görmüş, maliye, iktisat ve bankacılık alanlarında bilgi ve tecrübe sahibi olması şarttır.