Diskürsif ne demek?

İçindekiler:

  1. Diskürsif ne demek?
  2. Muşin ne demek?
  3. Sezgisel kavrayış nedir?
  4. Müsin nedir tıp?
  5. Müsin ne ise yarar?
  6. Osmanlıca Müsin ne demek?
  7. Sezgisel nedir felsefe?
  8. Türkçede sezgi ne demek?
  9. Müsin nelerde bulunur?
  10. Musin ne?
  11. Analitik zihniyet nedir?
  12. Tükürük bezi nereye açılır?
  13. Sezgisel zeka ne demek?
  14. Dinde sezgi ne demek?
  15. Musin maddesi nedir?

Diskürsif ne demek?

“(lat. discursus; fr. discursif, alm. diskursiv, ing. discursive). Bir önermeyi bir başka önermeden usavurma yoluyla çıkaran düşünce. Sezgisel düşüncenin tersine, önermeden önermeye geçerek yani aracı önermeler kullanarak ya da bir başka deyişle dolaylı çıkarımlar yaparak sonuca ulaşan düşünce.

Muşin ne demek?

Muşin (無心) yüksek düzeyli savaş sanatları eğitiminde kişinin yaşadığı bir bilinç durumudur. Terim, "zihin yokluğu olan zihin" anlamına gelen ve Zen'de kullanılan muşin no şin (無心の心), ifadesinin kısaltılmışıdır.

Sezgisel kavrayış nedir?

Sezgisel bilgi ise bilinç farkındalık düzeyinin altından depolanan örtülü öğrenme deneyiminin son ürünü olabilir. ... Tanımda olduğu gibi kavrayışta çok zor bir problemin çözümüne açık bir anlayış ve bilinç ile elde edilen ani bir artan farkındalık durumu söz konusudur.

Müsin nedir tıp?

Musin, dermiste su ve tuz dengesini sürdürmede majör rol oynar ve dermal ekstrasellüler matriksin bir komponentidir ve normalde fibroblastlar tarafından az miktarda yapılır. Kütanöz müsinözler deride anormal miktarda musin birikimi olan heterojen bir grup hastalıktır.

Müsin ne ise yarar?

Bağırsaklarda bağışıklığı güçlendiren yararlı bakterilerin artmasına yardımcı olarak kişinin hastalıklara karşı direncini arırır. Lif açısından yüksek olması, müslinin kabızlığı tedavi etmesine ve önlemesine fayda sağlar. Sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar. Güne müsli ile başlamak çok faydalıdır.

Osmanlıca Müsin ne demek?

müsin / müsîn / مسن / مُسِنْ Yaşlı, ihtiyarlamış.

Sezgisel nedir felsefe?

Sezgicilik ya da entüisyonizm, felsefi bir kavram olarak sezgiye akıl, zihin ve soyut düşünme karşısında hem öncelik hem de üstünlük tanıyan felsefe akımıdır. ... Felsefi anlamda sezgi; bir tür açılma, doğrudan doğruya keşfedilme ve dolaysız, aracısız birdenbire kavranılma anlamında kullanılmaktadır.

Türkçede sezgi ne demek?

Anlayışlı, çabuk seziş, Yiğitlik, mertlik.

Müsin nelerde bulunur?

Müsin , epitel hücrelerinin veya vücudun boşluklarını ve yapılarını kaplayan doku tarafından üretilen bir protein türüdür. Müsin her tür hayvanda bulunur ve insanlarda müsin kodlayan yaklaşık 19 farklı gen bulunmuştur. Bu tip proteinlerin asıl rolü, jelleri organizmanın vücuduna üretmek ve salgılamaktır.

Musin ne?

(ﻣﺤﺴﻦ) sıf. ve i. (Ar. iḥsān “güzel yapmak, iyilik etmek”ten muḥsin) İyilik eden, iyi ve güzel işler yapan, iyilikte bulunan, lutuf ve ihsan eden (kimse). Muhsine (ﻣﺤﺴﻨﻪ) sıf. Muhsin kelimesinin kadını ifâde eden, kadın ismi olarak kullanılan veya tamlamalarda ortaya çıkan aynı mânâdaki müennes şekli.

Analitik zihniyet nedir?

Analitik düşünme: Bir problemi veya konuyu tümden gelim yöntemi ile alt konulara ayırıp, her bilgiyi ayrıca değerlendirebilme yeteneğidir. ... Analitik düşünme yeteneği olan kişiler, karmaşık yapılar karşısında pratik çözümler üretebilirler.

Tükürük bezi nereye açılır?

Diş eti ve sert damağın ön kısmı hariç ağız içinin her tarafında mukoza altında küçük salgı toplulukları halinde bulunur ve kısa kanallarla ağız boşluğuna direkt olarak açılırlar.

Sezgisel zeka ne demek?

Duygusal Zeka; duyguları zamanında üretebilme, yaşatabilme, denetim altında tutabilme ve başka bireylerle sağlıklı duygusal iletişime (empati) girebilme yeteneğidir. Bir başka deyişle; D.Z. aklın kendisini 'his bombardımanları'ndan koruması ve duyguları gerektiği yerde bastırma gücünü gösterebilmesidir.

Dinde sezgi ne demek?

Sezgi Tanımı İslam Ansiklopedisi'nde ise eş anlamlı hads terimine yönlendirilmiş, “bir düşünce konusunun doğrudan doğruya, kasıt ve ihtiyar olmaksızın birdenbire kavranması” olarak tanımlanmıştır.

Musin maddesi nedir?

Muköz bezler; hücrenin büyük kısmında yapışkan musin maddesi bulunur. Salgı kıvamlı, kaygan ve yapışkandır. Salgılarına mukus denir. Mukus, bulunduğu epitelin üst yüzeyini korumaya yardımcı olur.