Ardahan Merkez Kürt mü?

İçindekiler:

  1. Ardahan Merkez Kürt mü?
  2. Ardahan Alevi var mı?
  3. Ardahan Çıldır Alevi mi?
  4. Ardahan Göle Alevi mi?
  5. Iğdır ın Tuzluca ilçesinin kaç tane köyü var?
  6. Ardahan hangi Türk boyu?

Ardahan Merkez Kürt mü?

Ardahan merkez Türk ve Kürt nüfusun bir arada yaşadığı bir yerleşimdir. ... Ardahan merkezde Ahıska Türklerinin yanında Terekeme Türklerinin de yerleşimleri vardır. Hatta en büyük birkaç köyden biri de Terekeme köyüdür. Ardahan'da özellikle köylerde ciddi miktarda Kürt nüfusu da vardır.

Ardahan Alevi var mı?

Ardahan'a gelen ilk yoğun Kızılbaş kitlesini Ardahan'ın Damal ve Hanak dağlarına ve ormanlarına sığınan Kızılbaşlar-Aleviler oluşturmaktadır.

Ardahan Çıldır Alevi mi?

Ardahan ve Çıldır'da Zaza ve Alevi köyü yoktur. ... Güney Kafkasya halkları itibariyle önem arz eden Acarlar halen Ardahan'da kalmamışlardır.

Ardahan Göle Alevi mi?

İlçede Türk ve Kürt nüfusu yaşamaktadır. Bunun yanında mezhepsel olarak ta Sünni ağırlıklı bir nüfusu olsa da Türkmen ve Kürt Alevi köyleri de vardır. ... Göle ilçesindeki Türk nüfusu Yerli Türkler, Terekeme Türkleri, Ahıska Türkleri ve Türkmen Alevileri meydana getirmektedir.

Iğdır ın Tuzluca ilçesinin kaç tane köyü var?

Nüfus yapısı Tuzluca ilçesine bağlı 81 köy yerleşmesi bulunurken, yine bu köylere bağlı olarak 19 mahalle bulunmaktadır. İlçe, göç veren bir konumdadır.

Ardahan hangi Türk boyu?

Artvin Kıpçak Türkleri Köken olarak Ahıska Türkleriyle Aynı Köktendir,Kıpçak Türk'üdür. Türk Soyunun Kıpçak Boyuna mensuptur ve Ana yurdu Ahıska'dır.Bugünkü halk kültüründen de anlaşılıyorki Ahıska Türk'leriyle Posof,Ardahan,Artvin,Ardanuç,Şavşat,Yusufeli,Tortum,Uzundere,Narman ve Oltu halkı aynı köktendir.