Astsubay kaç yılda sonra subay olur?

İçindekiler:

  1. Astsubay kaç yılda sonra subay olur?
  2. Jandarma astsubay zor mu?
  3. Jandarma astsubay nasıl olunur?
  4. Astsubaydan subaylığa nasıl geçilir?
  5. Jandarma Astsubay Okulu nerede?

Astsubay kaç yılda sonra subay olur?

Astsubay olarak görev yapılan 4,5 ve 6. yıllarda (4 yıllık üniversite mezunlar) Subaylık sınavına tabi tutulurlar. Başarılı olanlar (değişiyorsa yeni) sınıfında Sınıf Okulu eğitimini başarıyla tamamlarlarsa Teğmen olarak mezun olurlar.

Jandarma astsubay zor mu?

Subay olacak kişiler asıl görevlerine başlamadan önce 2 yıl süren bir eğitim görürler. Jandarma subay eğitimi zor mu derseniz oldukça zorlu bir süreçtir. Fiziksel anlamda zorlu bir eğitime tabi tutulurlar. Eğitim sırasında kişilerin vazgeçme hakkı vardır ve ağır tempoya dayanamayanlar isterlerse bırakabilir.

Jandarma astsubay nasıl olunur?

JANDARMA ASTSUBAY NASIL OLUNUR? Jandarma astsubaylığı için en az lise mezunu olmanız yeterlidir. Lise mezunu olan adaylar YKS'ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) girmektedir. İki oturum şeklinden yapılan bu sınavlar Temel Yeterlilik Testi (TYT) , Alan Yeterlilik Testlerini (AYT) içermektedir.

Astsubaydan subaylığa nasıl geçilir?

Astsubaylıktan subaylığa sınavsız geçiş mümkün değildir. Üstte belirtilen şartlar doğrultusunda sınav ve mülakat yapılır. Başarılı olan adaylar sonrasında eğitime tabi tutulur ve atanır. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında mülakat ile alım yapılmış olsa da bu tek sefere mahsustu.

Jandarma Astsubay Okulu nerede?

Şubat 1999 tarihinde Ankara Güvercinlik'te bulunan Jandarma Astsubay Sınıf Okulu da Beytepe'ye taşınmıştır.