Bahri ne anlama geliyor?

İçindekiler:

  1. Bahri ne anlama geliyor?
  2. Bahri ismi kuranda geçiyor mu?
  3. Bahr ne demek TDK?
  4. Bahri ne demek Osmanlıca?
  5. Günbahir olsun ne demek?
  6. Bahri umman ne demek?
  7. Odorist ne demek?
  8. Mübare olsun ne demek?
  9. Bahri Umman gerçekte kim?
  10. Allah yar gerisi ağyar ne demek?

Bahri ne anlama geliyor?

Bahri isminin anlamı, Bahri ne demektir, Bahri ne anlama gelir? Bahri isminin anlamı1. Denize ait denize mensup, denizle ilgili.

Bahri ismi kuranda geçiyor mu?

Bahri ismi Kuran'da geçmektedir.

Bahr ne demek TDK?

Bahir (bahr ve çoğulu buhûr) Arapça bir kelime olup "deniz; büyük ırmak ve bol miktarda su toplanan yer vb." demektir. Istılah mânasını çok sayıda ve çeşitli vezinleri ihtiva ve temsil ettiği için kazanmış olmalıdır.

Bahri ne demek Osmanlıca?

bahri / bahrî / بَحْرِي Denize âit, denize mensup, denizle alâkalı.

Günbahir olsun ne demek?

Kendi tenlerine özel kokularını keşfetmek için kendisine danışanları Günbahir olsun diye selamlıyor: Gününüz güzel koksun, anlamında…

Bahri umman ne demek?

Arabistan ve İran'ın güneyinde kalan deniz.

Odorist ne demek?

Odorist, koku kaşifi demek… 7 yıllık botanik, kimya, simya, parfüm ve koku çalışmaları neticesinde kişiye özel parfüm tasarımı ile Türkiye'de bir ilke imza atıyor.

Mübare olsun ne demek?

Çok saygı duyulan: Mübarek yüzlü bir ihtiyar. 5. ünl. Beğenilen, sevilen şeyler için söylenen bir söz: Mübarek, ne güzel yer. 6. alay Kızılan, şaşılan (kimse veya şey): "Ne de hafıza vardı mübarekte, neler de anlatmazdı." -H.

Bahri Umman gerçekte kim?

Musa Uzunlar'ın Poyraz Karayel dizisinde oynadığı Bahri Umman karakterinin kısa açıklaması ve resmi. Musa Uzunlar ayrıldımı, Bahri Umman öldü mü? Sert, bazen acımasız, çoğunlukla sessiz ama yüreği merhamet ve sevgi dolu bir mafya babası. Özellikle oğlunu ve karısını kaybettikten sonra, o da kendi içine kapanmış.

Allah yar gerisi ağyar ne demek?

"Başka, el, yabancı" mânasına gelen gayr kelimesinin çoğuludur. Allah'a gönül veren âşıklar için Allah yâr, mâsivâ ağyârdır. Sevenin, sevgilisine ulaşabilmesi için ağyârı ve mâsivâyı aradan çıkarması lâzımdır.