Muhatap olmak mı almak mı?

İçindekiler:

  1. Muhatap olmak mı almak mı?
  2. Muhatabı olmak ne demek?
  3. Muhatap Türkçe midir?
  4. Peştemal ne demek TDK?
  5. Mahkemede muhatap ne demek?
  6. Poliçede muhatap ne demek?
  7. Muhatap nedir TDK?
  8. Peştemal mı peştemal mı?
  9. Peştemal hangi dil?
  10. Muhatabın adı soyadı ne demek?
  11. Tebligat ücretini kim tespit eder?

Muhatap olmak mı almak mı?

Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı ''muhatap'' olarak yazılır.

Muhatabı olmak ne demek?

Muhatap olmak için verilen ilk anlam kendisine söz söylenmek ve hitap edilmek olarak verilmiştir. Muhatap olmak için TDK sözlüğünün verdiği ikinci anlam karşılaşmak anlamında verilmektedir.

Muhatap Türkçe midir?

Arapça χṭb kökünden gelen muχāṭab مخاطب "kendisine hitap edilen" sözcüğünden alıntıdır.

Peştemal ne demek TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'peştamal'dır. PEŞTAMAL NE DEMEK: 1- Hamamda örtünmek için kullanılan ince dokuma: ... 3- Başa ve omuzlara örtülen dokuma.

Mahkemede muhatap ne demek?

Muhatap: Tebligat hukuku bakımından tebligat konusu işlemin kendisine yönelik olduğu kişi “muhatap” olarak adlandırılır. Muhatap gerçek veya tüzel kişi olabilir. • Tebligat kural olarak muhatabın kendisine yapılır. Muhatap yerine ancak Kanunda belirtilen hallerde ve belirtilen kişilere tebligat yapılması mümkündür.

Poliçede muhatap ne demek?

Poliçede asıl borçlu muhataptır. Muhatap ad/soyad veya unvanı, poliçenin herhangi bir yerine yazılabilir. Kambiyo senedi düzenleme ehliyeti olan herkes poliçede muhatap olarak gösterilebilir. Poliçeyi düzenleyen keşideci kendisini muhatap gösterebilir (TTK.m.585).

Muhatap nedir TDK?

Türkçe'de kullanılan bir çok kelime söyleyiş ve yazılış biçimlerindeki farklılıklar nedeniyle yanlış yazılır. ... TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'muhatap'tır. MUHATAP NE DEMEK: Kendisine söz söylenilen kimse, kendisiyle konuşulan kimse anlamındadır.

Peştemal mı peştemal mı?

Bu kelimenin peştamal mı, peştemal mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı peştamal şeklinde olmalıdır.

Peştemal hangi dil?

Türkçeye sonradan geçiş yapan peştemal kelimesi fars kökenli bir kelimedir.

Muhatabın adı soyadı ne demek?

Muhatabın adı soyadı, (köy adresi içeren tebligatlarda muhatabın T.C. Kimlik numarası bilinmiyorsa ana veya baba adı yazılmalıdır. Aynı ad ve soyadı içeren muhataba yanlış tebligat yapılmaması için) kurumun, tüzel kişinin ünvanı, adresi alınır.

Tebligat ücretini kim tespit eder?

MADDE 7 – (1) Bu Yönetmelik gereğince memur vasıtasıyla yaptırılacak tebliğlerde, tebliğ yapana verilecek zorunlu masrafların miktarı, tebliğ yapılacak şahsın bulunduğu yerin uzaklığına göre, her mali yılbaşında, il idare kurullarınca, merkez ilçe ve bağlı ilçeler için ayrı ayrı tespit olunur.