Faşist anlamı ne demektir?

İçindekiler:

  1. Faşist anlamı ne demektir?
  2. Walter Audisio kimdir?
  3. Diktatör anne ne demek?
  4. Faşizm italya'da Hangi lider tarafından ön plana çıkarılmıştır?

Faşist anlamı ne demektir?

Faşizm, ilk olarak İtalya'da Benito Mussolini tarafından oluşturulan, otoriter devlet üzerine kurulu radikal bir aşırı milliyetçi politik ideolojidir.

Walter Audisio kimdir?

Walter Audisio (d. 28 Haziran 1909 – ö. ) İtalyan bir komünist partizan ve politikacıydı. ... Dünya Savaşı sırasında serbest bırakıldıktan sonra İtalyan direniş hareketinin kıdemli bir partizanı olan Audisio, Benito Mussolini'nin ölümüne karıştı ve muhtemelen diktatörü ve metresini bizzat öldürdü.

Diktatör anne ne demek?

Bu tür anneler, çocukları üzerinde tam bir egemenlik kurarak, onları adeta bir diktatör gibi yönetirler ve bir fanus içinde büyütürler. Çocuk üzerindeki kontrollerini kaybettiklerinde anksiyete ve bayılma, ağlama krizleri geçirme, hastalanma, mutsuzluk döngüsüne girme gibi histerik tepkiler gösterirler" dedi.

Faşizm italya'da Hangi lider tarafından ön plana çıkarılmıştır?

Faşizm, nazizm gibi katı bir lider disiplinine dayanır. Ancak bunun Alman diktatörlüğündeki gibi radikal sonuçları yoktur. Kendisine Duce unvanı verilmiş olan Benito Mussolini ideolojik olarak önplana çıkarılır, ancak kendisinin yanında Büyük Faşist Meclisi ve kralın da adı geçer.