Yüksek lisans kaç tercih yapılır?

İçindekiler:

  1. Yüksek lisans kaç tercih yapılır?
  2. ALES tercihleri nasıl yapılıyor?
  3. ALES başvurusu nasıl yapılır?
  4. Yüksek lisans alan dışı yapılır mı?
  5. 2021 ALES başvurusu nasıl yapılır?

Yüksek lisans kaç tercih yapılır?

Cevap: Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde kontanjanlara başvuru yapan adayların Tezli Yüksek Lisans, Doktora ve Sanatta Yeterlilik programlarında 1 (bir), İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında da 1 (bir) olmak üzere toplam 2 (iki) başvuru hakkı bulunmaktadır.

ALES tercihleri nasıl yapılıyor?

tarihinde ilimizde yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/3) için görev tercih işlemleri aşağıda belirtilen tarihler arasında https://gis.osym.gov.tr/Yetki/Giris adresinden yapılacaktır.

ALES başvurusu nasıl yapılır?

Adaylar sınava elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, bireysel olarak "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından başvuru yapabilecek.

Yüksek lisans alan dışı yapılır mı?

Sonuç olarak dilerseniz mezun olduğunuz alan dışında başka bir alanda da yüksek lisans yapabilirsiniz. Bu tamamen sizin kişisel ihtiyacınıza ve enstitünün belirlemiş olduğu başvuru şartlarına bağlıdır. Alan dışı yüksek lisans yapmak istediğiniz enstitü ya da hoca ile irtibata geçerek detaylı bilgileri alabilirsiniz.

2021 ALES başvurusu nasıl yapılır?

ALES başvuruları için ais.osym.gov.tr adresinden sisteme giriş yapılarak kayıt işlemi gerçekleştirilecek ve sınav ücreti ödemesiyle başvurular tamamlanacak.