Karyola nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Karyola nasıl yazılır TDK?
  2. Koleksiyon kelimesi nasıl yazılır?
  3. Neden karyola denir?
  4. Bazalı yatak kullanışlı mı?
  5. Üç yüz elli nasıl yazılır?
  6. Gardrop nedir TDK?
  7. Mobilyada Cumba ne demek?

Karyola nasıl yazılır TDK?

1- Karyola - İtalyanca kökenli - Orijinal dilde ''cariola'' şeklinde yazılır. 2- Şifonyer - Fransızca kökenli - Orijinal dilde ''chiffonier'' şeklinde yazılır.

Koleksiyon kelimesi nasıl yazılır?

KOLEKSİYON NASIL YAZILIR? Bu kelimenin koleksiyon mu, kolleksiyon mu olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı koleksiyon şeklinde olmalıdır.

Neden karyola denir?

genelde yatağın üzerine serildiği, genelde metalden yapılan ayaklı mobilya anlamına geliyor. italyan gemicilerden bizim kullanımımıza geçti; gemicilerin kullandığı taşınabilir tekerlekli yataklara denir;kökü "taşımak"tır (carri).

Bazalı yatak kullanışlı mı?

Yatak odalarında düzen sağlamak için bazalı yataklar, ideal olan modellerdendir. Bazaların gereksiz ve mevsimsel olarak kullanılmayan eşyaları içerisinde depolaması, daha şık ve ferah bir yatak odası dekorasyonu hazırlanmasına da olanak sağlar.

Üç yüz elli nasıl yazılır?

Birden fazla kelimeden oluşan sayılar ayrı yazılır: iki yüz, üç yüz altmış beş, bin iki yüz elli bir vb. 3. Para ile ilgili işlemlerle senet, çek vb. ticari belgelerde geçen sayılar bitişik yazılır: 650,35 (altıyüzelliTL,otuzbeşkr.)

Gardrop nedir TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'gardırop'dur. GARDIROP NE DEMEK: 1- Giysi dolabı. 2- Bir kişinin sahip olduğu bütün giysileri, giysi takımları.

Mobilyada Cumba ne demek?

Cumba : Bir ahşap tablanın kenar yüzüne denir. Demonte Mobilya : Parça parça paketlenmiş ve yeniden sökülüp takılabilecek şekilde tasarlanan, buna uygun bağlantı elemanları ile üretilen mobilya çeşididir.