Türkiyede kaç tane cami var 2019?

İçindekiler:

  1. Türkiyede kaç tane cami var 2019?
  2. Türkiye'de kaç cami var 2018?
  3. Türkiye genelinde toplam kaç cami vardır?
  4. Tokatta kaç tane cami var?
  5. Istanbul'da kaç cami var 2020?
  6. En çok cami hangi ilde?
  7. Yalovada kaç tane cami var?
  8. Ankara kaç cami var?

Türkiyede kaç tane cami var 2019?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye'nin cami haritasını çıkardı. Diyanet İşleri Başkanlığı istatistiklerine göre, Türkiye'de cami bulunuyor.

Türkiye'de kaç cami var 2018?

Diyanet İşleri Başkanlığı istatistiklerine göre, Türkiye'de cami bulunurken, İstanbul cami sayısıyla en çok caminin bulunduğu il oldu.

Türkiye genelinde toplam kaç cami vardır?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Din İstatistikleri 2020 sonuçları bazında Türkiye'deki cami sayılarını açıkladı. Bir önceki yıla göre Türkiye'deki cami sayılarının yüzde 0,20'lik oranla arttığı belirlenirken, ülkedeki cami sayısı olarak tespit edildi.

Tokatta kaç tane cami var?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye'deki cami sayısını açıkladı. Açıklanan veriler neticesinde Tokat'ta bin 156 cami bulunmakta. Türkiye'de cami sayısı 'ye yükseldi.

Istanbul'da kaç cami var 2020?

İstanbul Müftüsü Yılmaz: ''Bugün İstanbul'da cami var.

En çok cami hangi ilde?

2020 yılında Türkiye'de cami sayısı yüzde 0.20'lik artışla 'dan oldu. Açıklanan rakamlara göre; Türkiye'de en çok cami bulunan iller sıralamasında İstanbul birinci sırada yer alırken, en az camiye sahip iller Tunceli, Bayburt ve Kilis oldu.

Yalovada kaç tane cami var?

İstanbul'u 3 bin 87 ile Konya, ile Ankara takip etti. Tunceli 120, Yalova 155 ve Kilis ise 213 cami sayısıyla en az cami bulunan iller oldu.

Ankara kaç cami var?

3 binden fazla cami ve mescidin bulunduğu Ankara'da en çok cami 308 ibadethane ile Çankaya'da iken en az cami ise 13 ile Evren'de yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet sitesinden alınan bilgilere göre Ankara'da 3 bin 11 cami ve mescit bulunuyor.