Bozulan su sayacını kim değiştirir?

İçindekiler:

  1. Bozulan su sayacını kim değiştirir?
  2. Su saati bozuldu ne yapmalıyım?
  3. Su faturasını ödeyince hemen açılır mı?
  4. Su saati bozuk ne olur?

Bozulan su sayacını kim değiştirir?

Abone İşleri Dairesi bürolarına veya 185'i arayıp başvuru yapılır. Sayaç değişimi iş emri hazırlanır. Sayaç değişimi için başvurulan adreste, saha ekipleri tarafından su sayacı söküm-takım işlemi gerçekleştirilir. Sökülen sayaç üzerinde endeks ile son fatura arasında endeks farkı olursa ,endeks farkı tahakkuk edilir.

Su saati bozuldu ne yapmalıyım?

- Su sayacı patlayan, doğru çalışmayan veya durmuş olan abonelerimiz Kuruluşumuz Sayaç Sökme Takma Müdürlüğüne abone numarası ve kimlik fotokopisi ile başvurarak sayacın değişmesini isteyebilirler.

Su faturasını ödeyince hemen açılır mı?

6.Abonenin suyunun kesilmesinden sonra su fatura bedelini yatırması ile suyu; aynı gün, ya da iş yoğunluğu nedeniyle en geç ertesi gün, tekrar bağlanır. 7.Suyu kesilen abonenin suyunun tekrar açılması karşılığı oluşan açma/kesme bedeli abonenin bir sonraki faturasına yansıtılır.

Su saati bozuk ne olur?

Bozuk su sayacı harcamamış olduğunuz suların faturasını ödemenize neden olabilmektedir. Eğer geç fark edilen bir su sayacı arızasına rastlamış iseniz mutlaka dilekçe ile su dairesine başvuruda bulunmanızı önermekteyiz. Su sayacının bozuk olduğunu anlamanın en kolay yolu sayacın normalden daha fazla dönmesidir.