Güvenlik kimlik kartımı kaybettim ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Güvenlik kimlik kartımı kaybettim ne yapmalıyım?
  2. Güvenlik kimlik kartı kaybolursa ne olur?
  3. Güvenlik kimlik kartı almak ne kadar?
  4. Özel güvenlik kimlik kartı yenilenmezse ne olur?
  5. Güvenlik kartı almak için nereye başvurulur?
  6. Güvenlik kartı yenileme süresi geçerse ne olur?
  7. Özel güvenlik kimlik kartı yenilenmezse iptal olur mu?
  8. Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası sınavdan kaç gün sonra alınır?

Güvenlik kimlik kartımı kaybettim ne yapmalıyım?

Özel Güvenlik Kimlik Kartımı Kaybettim Ne Yapmalı
  1. Karakol, polis merkezi ya da Cumhuriyet Savcılığı gibi size en yakın emniyet birimlerinden birine gidin ve özel güvenlik kimlik kartınızı kaybettiğinizi söyleyin.
  2. Bu birimlerde size “Kayıp Eşya Tutanağı” adı altında resmi bir belge verilir.
Daha fazla öğe...

Güvenlik kimlik kartı kaybolursa ne olur?

ÖZEL GÜVENLİK KİMLİK KARTIMI KAYBETTİM, NE YAPMALIYIM? Kaybolan özel güvenlik kimlik kartı için ilk olarak en yakın karakola ya da polis merkezine gidilerek kayıp eşya tutanağı yazdırılmalıdır. Daha sonra özel güvenlik şubeye gidilmeli ve kimlik yenileme başvurusu yapılmalıdır.

Güvenlik kimlik kartı almak ne kadar?

Yeni özel güvenlik kimlik kartı alacak adaylar 40 TL ücreti ödedikten sonra kimlik kartı müracaatta belirtilen adrese PTT tarafından kargo ile gönderilecektir.

Özel güvenlik kimlik kartı yenilenmezse ne olur?

Kanuna göre özel güvenlik görevlisi olarak çalışanlar her 5 yılda bir kimliklerini yenilemek zorundadırlar. Eğer bu süre içinde bir güvenlik görevlisi kimliğini yenilemezse, mesleğini artık yapamaz duruma gelir. Bu durumda işvereni onu işten çıkarabilir, çünkü artık bu çalışan özel güvenlik vasfı taşımamaktadır.

Güvenlik kartı almak için nereye başvurulur?

Özel güvenlik görevlisi kimlik kartı almak için ikamet edilen ildeki il emniyet müdürlüğü özel güvenlik şube müdürlüğüne müracaat edilir.

Güvenlik kartı yenileme süresi geçerse ne olur?

Süresi içerisinde yenileme yapmayan özel güvenlik görevlileri ne yazık ki özel güvenlik görevini ifa edemez ve yetkilerini kullanamazlar. İşverenler de özel güvenlik niteliği taşımadığı için çalıştıramaz. Çalıştırmadığı için de ÖGG'nin Kıdem ve İhbar tazminatını işveren ödemek zorundadır.

Özel güvenlik kimlik kartı yenilenmezse iptal olur mu?

Personel göreve başladığı anda mevcut olmasa bile, göreve başladıktan sonra güvenlik görevini yerine getiremeyecek bir akıl veya vücut sağlığı engelinin yaşanması durumunda kimlik iptal edilir. Görev süresi içerisinde kimlik kartını yenilemeyen özel güvenlik şirketleri çalışanlarının kimlik kartı iptal edilir.

Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası sınavdan kaç gün sonra alınır?

Özel güvenlik sınavını kazandıktan sonra ilk olarak sertifikanızı kurumumuzdan almanız gerekiyor. Sertifikalar genel olarak sınavdan 2 hafta sonra temeller, 3 hafta sonrada yenilemeler halinde çıkar. Ayrıca sertifikanız kurumumuza geldiği anda size iletişim numaranızdan ulaşılır veya mesaj gönderilir.