Bimer başvuru sonucu ne zaman gelir?

İçindekiler:

  1. Bimer başvuru sonucu ne zaman gelir?
  2. Yapmış olduğum ihbar ve şikayet başvurusundan vazgeçmek mümkün müdür?
  3. Cimere Dilekçe nasıl yazılır?
  4. Cimere nasıl yazılır?
  5. Bimer başvuru nedir?
  6. CİMER gizli şikâyet Nasıl Yapılır?
  7. BİMER nasıl çalışır?
  8. BİMER ne anlama gelir?

Bimer başvuru sonucu ne zaman gelir?

Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

Yapmış olduğum ihbar ve şikayet başvurusundan vazgeçmek mümkün müdür?

23- Yapmış olduğum ihbar ve şikâyet başvurusundan vazgeçebilir miyim? Şikâyetten vazgeçme veya şikâyetin geri alınması mümkündür. Bu hak başvuru sahibi tarafından ya da vekili aracılığı ile kullanılabilir. İhbar niteliğindeki bir başvuru kamuoyuna mal edilmiş sayılır.

Cimere Dilekçe nasıl yazılır?

CİMER'e yazılacak olan şikayet ve talep dilekçelerinde, öncelikli olarak gereksiz detaylara girmeden istenilen talep veya şikayet açık ve net bir şekilde yazılmalıdır. CİMER şikayet ve talep dilekçesinin anlaşılır olması, talep veya şikayetin daha hızlı sonuçlanmasını sağlayacaktır.

Cimere nasıl yazılır?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler direkt olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına gelebilirler.

Bimer başvuru nedir?

BİMER, Başbakanlık İletişim Merkezi'nin oluşturduğu bir halkla ilişkiler uygulamasıdır. Vatandaşların dilekçe hakkını kullanmasına dair kanun kapsamında, her türlü dilek, şikâyet ve ihbar için kullandığı bir sistemdir.

CİMER gizli şikâyet Nasıl Yapılır?

CİMER gizlilik işlemi nasıl yapılır? Başvuru yaparken kimlik bilgilerinizin gizli kalmasını isteyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey ise başvuru esnasında, başvuru tipini “ihbar” olarak seçmeniz. Ardından form içerisinde yer alan “kimlik bilgilerim gizlensin” seçeneğini seçerek kimliğinizi gizleyebilirsiniz.

BİMER nasıl çalışır?

BİMER, Başbakanlık Bilgi İşlem Başkanlığı tarafından yazılımı gerçekleştirilen bir program ile web sayfası üzerinden kullanılan bir sistemdir. Devlet ve vatandaş arasında bir iletişim kanalı kurarak, vatandaşların müracaatlarını her zaman ve her yerden yapılabilmesini mümkün kılmaktadır.

BİMER ne anlama gelir?

“Başbakanlık İletişim Merkezi" (BİMER); bilişim ve iletişim teknolojileri kullanılarak hayata geçirilen bir halkla ilişkiler uygulamasıdır.