Kitap okusam ne olur?

İçindekiler:

  1. Kitap okusam ne olur?
  2. Cok kitap okursak ne olur?
  3. Bir insan günde kaç sayfa kitap okuyabilir?
  4. Kitap okumak konuşma yeteneğini geliştirir mi?
  5. Neden hergun kitap Okumaliyiz?
  6. Bir insan yılda ortalama kaç kitap okumalı?

Kitap okusam ne olur?

Yapılan istatistiklere göre kitap okuyan toplumların diğer toplumlara nazaran gelişmişlik ve kültür seviyeleri oldukça yüksektir. Olaylara bakış açıları ve müdahaleleri her zaman daha iyi durumdadır. Ve tabi; kitap okumak insan ruhuna en iyi gelen ilaçtır.

Cok kitap okursak ne olur?

Bilim adamlarının yaptığı araştırmalar sonucu, düzenli olarak kitap okuyan insanların beyinleri yeni nöronların oluşmasına katkı sağladığını öğrenmişlerdir. Ne kadar çok ve düzenli olarak kitap okursanız o kadar zeki ve eşsiz bir birey olarak kendinizi hayata hazırlarsınız.

Bir insan günde kaç sayfa kitap okuyabilir?

Her gün yavaş yavaş okumaya başlaması hem okuma hızını arttıracak hem de onun için bir alışkanlık haline dönüşecektir. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra bu rakamlar değişebilir günlük ortalama 80 sayfaya kadar çıkabilir.

Kitap okumak konuşma yeteneğini geliştirir mi?

Yüksek sesli kitap okumak, akıcı ve hızlı bir şekilde konuşmanızı sağlar. Okuduğunuzu duyduğunuz için diksiyonunuzdaki eksikliklerinde farkına varıp, düzeltme imkanı bulabileceksiniz. Konuşma bozukluğuna sahipseniz eğer mutlaka düzenli olarak yüksek sesli kitap okumalısınız.

Neden hergun kitap Okumaliyiz?

Stres seviyenizi önemli ölçüde azaltır. Liderlik için gereken özellikleri kazanmanızı sağlar. Ömrünüzü uzatır. Daha yaratıcı ve hızlı kararlar vermenizi sağlar.

Bir insan yılda ortalama kaç kitap okumalı?

ABD'de yılda 72 bin kitap basılırken, Rusya'da 58 bin, Japonya'da 42 bin, Fransa'da 27 bin, Türkiye'de ise 7 bin kitap basılıyor. Türkiye'de dergi okuma oranı ise yüzde 4 olarak belirlendi.