Rijit ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Rijit ne demek TDK?
  2. Rijid tıp ne demek?
  3. Rigid ne demek Diş?
  4. Rijit postür ne demek?
  5. Rijit parça nedir?
  6. Yüksek rijitlik ne demek?
  7. Reşit ne anlama gelir?
  8. Reziliens ne demek?
  9. Postür nedir çeşitleri nelerdir?
  10. Rijit bina ne demek?
  11. Yeterli rijitlik nedir?
  12. Rijitlik hangi malzeme özelliği?
  13. Rijitlik şartı nedir?
  14. Yapı Rijitliği nedir?
  15. Bina Rijitliği nedir?
  16. Diş Hekimliğinde retansiyon ne demek?

Rijit ne demek TDK?

Rijit kelimesinin Türk dil kurumunda iki tanımı vardır. İlki sert ya da katı davranış anlamındadır. İkincisi ise kuvvet veya moment etkisi altında şekil değiştirmeyen, formunu koruyan anlamındadır.

Rijid tıp ne demek?

Rijit ses veya herhangi bir işlemde de yapısını koruyan sert yapıda olma durumuna verilen isimdir. Bu halde olma eğilimine rijit adı verilir.

Rigid ne demek Diş?

sert; katı; rijid.

Rijit postür ne demek?

Kısaca ifade etmek gerekirse, kişinin doğru (düz) duruşu denebilir. Postür bazı etkenlere bağlı olarak geçici veya kalıcı (rijit) olarak bozulabilir. Buna ”Postüral Bozukluk” denir.

Rijit parça nedir?

Rijitlik, kuvvet etkisi altında bir cisimde meydana gelen şekil değiştirmeye karşı oluşan fiziki dirence verilen addır. Kütlelerin yer değiştirmelerinde önemli etkenlerden biri, onları başka noktalara bağlayan cisimlerde meydana gelen şekil değiştirmelerdir. Rijitlik için redör sözcüğü de kullanılmaktadır.

Yüksek rijitlik ne demek?

Bir malzemenin bir yük altında bükülmeye, gerilmeye, veya deformasyona dayanmasına izin veren göreceli sertliktir. Rijitlik arttıkça şekil değiştirme olabilmesi için gereken etki kuvveti de artmaktadır. ... Yapılar deprem yüklerini azaltacak şekilde süner fakat taşıyacak kadar da rijit (sert) olmalıdır.

Reşit ne anlama gelir?

Hukuki anlamda kişinin ergin olması anlamına gelir. Gerçek kişilerin kendi davranış ve işlemleri ile kendi adına haklar ve borçlar meydana getirebilme olgunluğuna reşit (ergin) olmak denir. Medeni kanunun 11. maddesine göre 18 yaşını dolduran gerçek kişiler, reşit olarak kabul edilir.

Reziliens ne demek?

Resilience teriminin tıbbi anlamı; n. Alveol kretinin üstündeki dişetinin lastik gibi yaylanması veya sıkıştırılabilme yeteneği, elastikiyet, rezilyens.

Postür nedir çeşitleri nelerdir?

Aktif postür, hareket veya hareketsizliğe göre ikiye ayrılır; statik postür ve dinamik postür. Hareketsizlik anında sağlanan postürü ifade eden statik postür, kasların eklemleri dengelemek için izometrik olarak kasılması ve yer çekimine karşı koymasını sağlar.

Rijit bina ne demek?

Yapılar deprem yüklerini azaltacak şekilde süner fakat taşıyacak kadar da rijit (sert) olmalıdır. ... Yapılarımız hem yükler altında şekil değiştirebilmeli, ki bunu süneklik olarak adlandırmıştık hem de yükler altında yapmış olduğu şekil değişiminin sınırlandırılması gerekir, ki bunu da rijitlik olarak adlandırırız.

Yeterli rijitlik nedir?

Yeterli Rijitlik Rijitlik kelimesi cismin şekildeğiştirmeye karşı koyma direnci olarak tanımlanabilir. Yeterli rijitliğin istenmesindeki amaç; yapının şekil değiştirerek yapmış olduğu yerdeğiştirmeleri sınırlandırmaktır.

Rijitlik hangi malzeme özelliği?

Bir malzemenin bir yük altında bükülmeye, gerilmeye, veya deformasyona dayanmasına izin veren göreceli sertliktir. Rijitlik arttıkça şekil değiştirme olabilmesi için gereken etki kuvveti de artmaktadır. ... Yapılar deprem yüklerini azaltacak şekilde süner fakat taşıyacak kadar da rijit (sert) olmalıdır.

Rijitlik şartı nedir?

Rijitlik, kuvvet etkisi altında bir cisimde meydana gelen şekil değiştirmeye karşı oluşan fiziki dirence verilen addır. ... Katılık veya sertlik olarak da adlandırılan rijitlik, bir elemanın belli bir yük altında uğradığı etki ile, bu etki ile meydana gelen şekil değişikliğinin oranıdır.

Yapı Rijitliği nedir?

İnşaat mühendisliğinde rijitlik; yapıya etki eden yükler altında, yapının bozulup deforme olmadan mevcut durumunu koruması, denge halinde kalması olarak tanımlanır. Bir nevi yapının yükler altında stabil kalabilme özelliğidir.

Bina Rijitliği nedir?

İnşaat mühendisliği alanındaki rijitliğe gelecek olursak, Rijitlik kısaca yüklemeler altında yapımızın stabil, dengede kalması durumudur. Rijitlik arttıkça şekil değiştirme olabilmesi için gereken etki kuvveti de artmaktadır.

Diş Hekimliğinde retansiyon ne demek?

Relaps, ortodontik ve ortopedik yöntemlerle hareket ettirilen dental ve iskeletsel yapıların tedavi öncesi konumlarına dönem eğilimidir. Relaps nedeniyle oluşabilecek estetik ve fonksiyonel kayıpların engellenmesi için sabit ya da hareketli apareyler ile alınan önlemlere retansiyon denmektedir.