Sonradan oluşan çiller nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Sonradan oluşan çiller nasıl geçer?
  2. Çil nasıl oluşur?
  3. Çil nasıl bir hayvandır?
  4. Çillerin rengini ne açar?

Sonradan oluşan çiller nasıl geçer?

Çillerden kurtulmak için maydanoz köklerinin kaynatarak limon suyu ile karıştırın. Bu karışımla yüzünüzü sabah akşam silin. 2 yemek kaşığı havuç suyuna 20 damla limon suyu eklenir. Bu karışım çillere karşı yüze günde 2–3 kere uygulanır.

Çil nasıl oluşur?

Cildin rengini veren pigment melanin cildin altında biriktiğinde çiller ortaya çıkar. Çiller kahverengi, kırmızı veya kahverengi görünebilir. Bir kişinin cilt hücreleri, cildi güneşin zararlarından korumak için ekstra melanin üretir. Bu yüzden çiller güneşe maruz kaldıktan sonra ortaya çıkma eğilimindedir.

Çil nasıl bir hayvandır?

Çil keklik (Perdix perdix), sülüngiller (Phasianidae) familyasından bir kuş türü. Topluca bir kuş olup, 28–32 cm büyüklüğündedirler. Beyaz böğürleri ve göğsüyle, kahverengi arkalı bir kuştur.

Çillerin rengini ne açar?

İsterseniz limonun kabuğunu soyarak iç kısmıyla da peeling yapabilirsiniz.Yine C vitamini yönünden zengin olan kuşburnu çillerin rengini açar. Günde iki kez kuşburnu yağını çillerinizin üzerine sürerek kurumasını beklemeniz yeterlidir. Çilek de cilt lekelerinin rengini açmakta çok etkili bir besindir.