Masa tenisi oyununun kuralları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Masa tenisi oyununun kuralları nelerdir?
  2. Masa Tenisinde Servis atan oyuncu topu en az kaç santim yukarı atar?
  3. Masa tenisinde kaç servis hakkı vardır?
  4. Teniste net ne demek?
  5. Masa tenisi müsabakasında kaç sayıda bir servis değişir?
  6. Masa tenisinde serbest alan en az ne kadar olmalıdır?

Masa tenisi oyununun kuralları nelerdir?

Masa Tenisi Kuralları Nelerdir? · Oyun, servisle başlar ve servis, oyun alanının dışından atılır. Servis atan oyuncu, topu en az 16 cm yukarıya doğru dik veya dike yakın bir biçimde yükseltmelidir. Top atıldıktan sonra serbest kalan el, top ve file arasında durmamalıdır.

Masa Tenisinde Servis atan oyuncu topu en az kaç santim yukarı atar?

2.6.2 Servisçi daha sonra topu, falso verdirmeden dikeye yakın doğrultuda yukarı doğru atacaktır. Top, serbest elin ayasını terk ettikten sonra en az 16 cm yükselecek ve vuruluncaya kadar hiçbir şeye dokunmaksızın düşmeye başlayacaktır.

Masa tenisinde kaç servis hakkı vardır?

Masa tenisinde oyun servis atışı ile başlamaktadır. Bir set 11 sayı ile biter. Her oyuncu 2 tane servis atışı kullanır. 10 - 10 sayı eşitliği mevcut ise oyunculardan bir tanesinin öne geçmesi gerekir.

Teniste net ne demek?

Net:Servis atarken topun fileye değerek rakip oyuncunun servis atması gereken alana düşmesi. Oyun(Game) : Bir sette yer alan bölümlerin her biridir. Her sette en az altı oyun oynanır.

Masa tenisi müsabakasında kaç sayıda bir servis değişir?

Her oyuncu 2 tane servis atışı kullanır. 10 - 10 sayı eşitliği mevcut ise oyunculardan bir tanesinin öne geçmesi gerekir. Oyuncular her setin bitmesinde karşıda bulunan kişi ile yer değiştirir. İlk sette servis atan oyuncu, sonraki sette karşılayan kişi olur.

Masa tenisinde serbest alan en az ne kadar olmalıdır?

Oyun alanının 1.525 m lik en ve 2.74 m lik boy kenarlarında 2 cm genişliğinde beyaz çizgi olmalıdır. Oyun alanı dikey bir net tarafından enlemesine iki eşit parçaya bölünecektir.