Dizel araç egzoz muayenesi kaç yılda bir yapılır?

İçindekiler:

  1. Dizel araç egzoz muayenesi kaç yılda bir yapılır?
  2. Dizel araçlarda egzoz muayenesi var mı?
  3. Dizel araçlarda egzoz muayenesi nasıl yapılır?
  4. Dizel egzoz emisyon değerleri ne olmalı?
  5. Sıfır kamyonet muayene kaç yıl?
  6. Araç muayene süresi ne zaman bitiyor?

Dizel araç egzoz muayenesi kaç yılda bir yapılır?

Egzoz Emisyon Kaç Gün Geçerli? Binek araçlarda ve resmi araçlar 3 yılda bir yaptırılması gereken bu muayene, ticari araçlarda her yıl yaptırılmalıdır.

Dizel araçlarda egzoz muayenesi var mı?

Tarım ve Orman Traktörleri, Motosiklet ve Mopedler ve 1979 model yılı ve öncesi dizel motorlu taşıtlar, Hibrit ve Elektrikli araçlar ile Hidrojen Yakıtlı araçlar Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm işleminden muaftırlar.

Dizel araçlarda egzoz muayenesi nasıl yapılır?

Gaza basılarak 2000 devir/dakika üzerinde işlem yapılmasıyla emisyon egzoz ölçümü yapılmaktadır. Dizel araçlarda: Gaz pedalına üç kez basılması ile birlikte işlem yapılmaktadır. Tam ve devamlı olarak üç kez basılması ile birlikte motor kesme hızına kadar erişilmesi istenmektedir.

Dizel egzoz emisyon değerleri ne olmalı?

Dizel motorlu taşıtlarda, absorpsiyon katsayısı Normal emişli dizel motorlarda 2,5 m-1, Aşırı doldurmalı dizel motorlarda ( Turbo Şarjlı ) 3, yılından sonra üretilmiş dizel motorlarda 1,5 m-1 sınır değeri geçemeyecek.

Sıfır kamyonet muayene kaç yıl?

Yeni otomobil yeni sıfır km bir araç satın aldıysanız ilk üç sene boyunca muayeneye ihtiyacınız olmaz. İlk muayeneden sonra ise 2 yılda bir aracınızı muayene ettirmeniz gerekir. Otomobilin ruhsatında yazan “Tescil Tarihi” kısmından muayene geçerlilik sürenizi öğrenebilirsiniz.

Araç muayene süresi ne zaman bitiyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, Kovid-19 tedbirleri sonrasında girilen normalleşme sürecini takiben, araçlarını muayeneye getiren vatandaşların araç muayene istasyonlarında yoğunluk oluşturmasının önüne geçilmesi ve virüsün vatandaşlara olası etkisinin en aza indirilmesi amacıyla, -3 Temmuz 2020 ...