App plaka cezası nedir?

İçindekiler:

  1. App plaka cezası nedir?
  2. Plakalık nereden alınır?
  3. Araba plakaları nereden alınır?
  4. Motor plakası nereden alınır?
  5. Mühürlü APP nin cezası var mı?

App plaka cezası nedir?

APP Plaka Cezası Ne Kadar? Yasalarca belirlenmiş plaka kullanımının dışına çıkan her türlü uygulama cezai işleme tabi tutuluyor. Karayolları Trafik Kanunu'na göre kurallara aykırı plaka kullanan sürücülere 2021 yılı itibariyle 505 TL idari para cezası kesiliyor.

Plakalık nereden alınır?

Her plaka işleminde olduğu gibi bu işlemde de Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube'sine başvurular dilekçe aracılığı ile yapılır. Memurlar tarafından gerçekleştirilen detaylı incelemenin ardından plakanız Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube'ye bağlı olan plaka basım atölyesinden kolaylıkla alınabilir.

Araba plakaları nereden alınır?

Trafik tescil şubesine giderek eski plaka ve nüfus cüzdanı verilir. Araç ve plaka için gerekli dosyalar açıldıktan sonra ruhsata bilgiler işlenir ve ruhsat ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na gidip plakanızı alabilirsiniz.

Motor plakası nereden alınır?

Ruhsat genelde 3. iş günü çıkıyor ve gidip alıyorsunuz. Plaka için de ilçenin Şoförler Odası plaka basım yerine gidip plakayı hemen bastırabilirsiniz.

Mühürlü APP nin cezası var mı?

Ancak ne yazık ki, APP plaka, Emniyet Müdürlüğü tarafından yasaklanmıştır. Bu plaka türü 2010 yıllında kullanılmaya başlansa da 6047 sayılı kanuna göre yasaklı hale gelmiştir. Yasağa rağmen bu plaka türünü kullanan kişiler, 427 TL para cezası ödeyecektir.