Garanti banka Kartı Provizyon nedir?

İçindekiler:

  1. Garanti banka Kartı Provizyon nedir?
  2. Provizyon ne kadar sürer?
  3. Açık Provizyon ne kadar sürer garanti?
  4. SGK provizyon belgesi nasıl alinir?

Garanti banka Kartı Provizyon nedir?

Provizyon almak, alışveriş sonrasında ödenen tutarın banka tarafından onaylanmasıdır. Bu süreç, elektronik ortamda banka tarafından tamamlanır. Kredi kartı müşterisinin alışveriş sonrasındaki ödeme dışında bir şey yapması gerekmez. Ödeme tutarı, işlem provizyondayken kredi kartı limitinden düşer.

Provizyon ne kadar sürer?

Bir işlemin bekleyen provizyon aşamasında kaldığı süre genel olarak 1 gün olsa da işlem yapılan POS makinesi başka bir bankaya aitse bu süre 2 güne uzayabiliyor.

Açık Provizyon ne kadar sürer garanti?

Şöyle ki yaptığınız kredi kartı ödeme işlemleri için karşı taraf olan ilgili yerden veya ilgili kaynaktan kapama mesajı veya bildirimi gelmediği zaman boyunca onay beklediğinden işleminiz açık provizyonda bekler. Bu gibi durumlar yaşadığında bir hafta yani 7 gün kadar bir süre geçerse bu işlemler provizyondan düşer.

SGK provizyon belgesi nasıl alinir?

Sigorta provizyon belgesi alma işlemleri için E Devlet kanalını kullanmak gerekir. Sistem üzerinde “SPAS Müstehaklık Sorgulama ( Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi)” adı ile verilen bu hizmet sayesinde provizyon belgesinin çıktısını almak mümkündür.