Citroen C4 otomatik şanzıman nedir?

İçindekiler:

  1. Citroen C4 otomatik şanzıman nedir?
  2. Citroen C3 tam otomatik mi?
  3. Citroen C5 hangi şanzıman?
  4. C4 otomatik şanzıman yağı ne zaman değişir?
  5. Citroen c4 otomatik vites s nedir?
  6. Citroen C3 hangi şanzıman?
  7. Citroen C5 aircross hangi şanzımanı kullanıyor?
  8. Otomatik vites şanzıman yağı kaç litre?
  9. Passat S vites ne demek?
  10. ETG5 şanzıman nedir?

Citroen C4 otomatik şanzıman nedir?

MCP şanzıman da Citroen markasının geliştirdiği yarı otomatik şanzıman sistemidir. Marka bu şanzıman sistemini, daha seri vites geçişini otomatik vites konforuyla sunarken yakıt tüketimini minimize etmek üzere geliştirmiştir.

Citroen C3 tam otomatik mi?

Citroën C3 1. HP EAT6'da kullanılan, türünün en iyi örneklerinden biri olarak kabul edilen 6 ileri vitesli tam otomatik şanzıman, son dönemde markanın yeni nesil araçlarında da kullanılmaya başlandı.

Citroen C5 hangi şanzıman?

Citroen C5 EAT6 Şanzıman Sorunları 2008-2012 yılları arasında üretilmiş olan 2.0 Hdi ve 1.6 THP araçlarda Aisin üretimli AF40 şanzıman kullanılmaktadır.

C4 otomatik şanzıman yağı ne zaman değişir?

Bu nedenle, otomatik şanzıman yağı için değişim zamanınızı belirlerken aracınızın kullanım kılavuzunda önerilen zaman çizelgesine göre hareket etmeniz doğru olacaktır. Uzmanlar ise her 60 bin kilometrede, bu yağın değişmesini tavsiye eder.

Citroen c4 otomatik vites s nedir?

S veya O (Speed, Overdirive): Hızlı kullanım veya Spor kullanım. Bu butonlar devredeyken aracın normal vites değiştirme, devir aralığı yükselir. Hızlanma ve akselerasyon artar. Yakıt sarfiyatı maksimuma çıkar.

Citroen C3 hangi şanzıman?

Citroën, Kasım 2016'da Türkiye pazarında satışa sunduğu B segmenti hatchback modeli Yeni C3'ün ürün gamına şimdi de tam otomatik şanzıman seçeneğini ekliyor. Nisan sonu itibarıyla Citroën bayilerinde yerini alan, tam otomatik şanzımanlı yeni C3 1. HP EAT6'nın fiyatları 69.300 TL'den başlıyor.

Citroen C5 aircross hangi şanzımanı kullanıyor?

Yeni Citroën C5 Aircross SUV, benzinli ve dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile satışa sunuluyor. 1.5 BlueHDi 130 beygir gücündeki dizel motor ve 1.6 PureTech 180 beygir gücündeki benzinli motor EAT8 tam otomatik şanzımanla kombine ediliyor.

Otomatik vites şanzıman yağı kaç litre?

Şanzımanda ne kadar yağ olması gerektiği, araç modelinden modeline değişkenlik gösterir. Ancak yaygın olarak kullanılan 1,4 gibi ortalama bir motor hacminde 3-4 litre şanzıman yağı bulunur.

Passat S vites ne demek?

Bazı araçlarda bulundan S veya O harfleri ile gösterilen vites konumu ise hızlı sürüşler içindir. Vites kolu bu konumdayken aracın vites değiştirme hızı normalden fazla olur ve devir aralığı yükselir. Bu da aracın çok daha fazla yakıt harcayacağı anlamına gelir.

ETG5 şanzıman nedir?

ETG5 isimli şanzıman sürücüyü debriyaj pedalıyla uğraşmaktan kurtarırken, istenildiğinde manuel olarak da vites değişimlerine izin veriyor. Bu özellik, sarsıntılı ve kararsız vites geçişleri yaşatan ETG5'in daha makul bir şekilde kontrol edilmesini sağlıyor.