Bartolin kisti ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Bartolin kisti ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Bartholin kisti nasıl alınır?
  3. Bartholin ameliyatı nasıl olur?
  4. Diş kisti ilaçla geçer mi?
  5. Bartholin kisti evde nasil gecer?

Bartolin kisti ameliyatı nasıl yapılır?

BARTOLİN APSESİ CERRAHİ TEDAVİLER Apse içindeki enfekte materyal tam olarak dışarı akıtılır. İsteğe göre genel anestezi de tercih edilebilir. Word kateteri; bartolin apse ya da kistine bir kesi açılıp kist içeriği iyice boşaltıldıktan sonra bartholin bezi içerisine Word kateteri yerleştirilir.

Bartholin kisti nasıl alınır?

Bartholin kisti ve apse tedavisi; lokal veya sedasyon anestezi altında yapılabilir. Cerrahi yöntem ise kist duvarının dışarı doğru ağızlaştırılması yani Marsupializasyon tekniğidir. Marsupializasyon tekniğinde, kist veya apse üzerine 1-2 cm'lik bir kesi yapılarak bezin içindeki mukus veya apse boşaltılır.

Bartholin ameliyatı nasıl olur?

Ortalama bir hafta içinde de bartholin bezi eski yapısına döner. Diğer bir cerrahi seçenekse apse üzerine küçük bir delik açılıp, apse boşaltılarak ve bartholin bezinin içine gümüş nitrat konularak 2 gün beklenerek yapılır. Sonrasında bu gümüş nitrat çıkarılır.

Diş kisti ilaçla geçer mi?

Dişte genellikle bir ağrı oluşturmadığından, hastalığın erken tanınması mümkün olmamaktadır. Çene kemiğinin ya da diş köklerinin herhangi bir bölgesinde gelişen, normalin dışındaki patojen yapı olan kistlerin, ilaç tedavisiyle iyileşme sağlanamadığı için cerrahi yöntemlerle çıkarılması gerekmektedir.

Bartholin kisti evde nasil gecer?

Bartholin Kist ve Apselerine Evde Bakım Günde 4-5 defa deriyi yakmayacak kadar sıcak su içine 10-15 dakika oturma banyoları bu kist ya da apselerin drene olmasını sağlayabilir. Bu tedavi genellikle Bartholin kistleri için geçerli olduğu halde, apse durumunda doktorlar tarafından drenaj yapılması uygundur.