Ücretli öğretmen toplam kaç saat ders alabilir?

İçindekiler:

  1. Ücretli öğretmen toplam kaç saat ders alabilir?
  2. Ücretli öğretmenlik kaç saat?
  3. Ücretli meslek öğretmenleri kaç saat ek ders alabilir?
  4. Ücretli özel eğitim öğretmeni kaç saat ek ders alır?
  5. Ücretli öğretmenler kaç saat DYK kursu açabilir?
  6. Ücretli öğretmen nasıl istifa eder?
  7. Atölye şefi kaç saat ek ders alır?
  8. Özel eğitim öğretmeni haftada en fazla kaç saat ek ders alır?
  9. Özel eğitim ek dersi ne kadar?
  10. Ücretli öğretmen DYK verebilir mi?
  11. Ücretli öğretmen yetiştirme kursu açabilir mi?
  12. Ücretli öğretmen rapor alınca maaşı kesilir mi?
  13. Ücretli öğretmenler asker öğretmen olabilir mi?
  14. Bir öğretmen 21 saat derse girmek zorunda mı?

Ücretli öğretmen toplam kaç saat ders alabilir?

Anılan Kararın 5 ve 6'ncı maddelerine göre genel bilgi ve meslek dersi öğretmenlerinin, aylık ve ek ders ücreti karşılığında haftada 30 saat, destekleme ve yetiştirme kurslarında ise aynı Kararın 8'inci maddesine göre haftada 10 saat daha olmak üzere haftada toplam 40 saat ders okutmaları mümkün bulunmaktadır.

Ücretli öğretmenlik kaç saat?

Haftada 20 saat ve aylık 80 saat dersi olan ücretli öğretmen 1.582,76 TL, Haftada 25 saat ve aylık 100 saat dersi olan ücretli öğretmen 1.947,35 TL, Haftada 30 saat ve aylık 120 saat dersi olan ücretli öğretmen 2.283,16 TL maaş alacaktır.

Ücretli meslek öğretmenleri kaç saat ek ders alabilir?

2) Resmi görevi bulunmayanlara haftada 40 saate, kadar okul öncesi, mesleki ve teknik orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında ek ders görevi verilebilir." hükümlerine göre ücretli öğretmenler haftalık 40 saat ek ders alabilmektedir.

Ücretli özel eğitim öğretmeni kaç saat ek ders alır?

Bu itibarla; özel eğitim alan öğretmenlerinin haftada aylık ve ek ders ücreti karşılığında okutacakları ders saatleri bakımından sınıf öğretmenleri kapsamında değerlendirilmeleri, bu kapsamda haftada 18 saat aylık karşılığı ders görevi, 12 saat zorunlu ek ders görevi, 3 saat hazırlık ve planlama görevi olmak üzere ...

Ücretli öğretmenler kaç saat DYK kursu açabilir?

Kararın 5 ve 6'ncı maddelerine göre genel bilgi ve meslek dersi öğretmenlerinin, aylık ve ek ders ücreti karşılığında haftada 30 saat, destekleme ve yetiştirme kurslarında ise aynı Kararın 8'inci maddesine göre haftada 10 saat daha olmak üzere haftada toplam 40 saat ders okutmaları mümkün bulunmaktadır.

Ücretli öğretmen nasıl istifa eder?

Ücretli öğretmen işten ayrılış işlemleri nasıl yapılır?
  1. İlgili ücretli öğretmenden alınan istifa dilekçesi.
  2. Dilekçenin Doküman Yönetim Sistemine (DYS)işlenmesi.
  3. İlçe milli eğitim müdürlüğü insan kaynakları bölümüne üst yazı yazılması(DYS)
  4. SGK Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi işlemleri.

Atölye şefi kaç saat ek ders alır?

(4) Birinci fıkranın (c) bendinde belirtilen atölye ve laboratuvar öğretmenlerinden kendilerine bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilenlerin, görev yaptıkları eğitim kurumunun bölüm, atölye ve laboratuvarlarındaki çalışmaların planlanması, tezgah, makine, araç ve gerecin sağlanması, bakımı, onarımı ve ...

Özel eğitim öğretmeni haftada en fazla kaç saat ek ders alır?

Bu yazıya göre haftada 35 saat ders veren özel eğitim öğretmenleri 17 saat ek ders ücreti almaya hak kazanmaktadır. 18 saat karşılığında ise aylık verilmektedir. Bazı eğitim kurumlarında haftalık olarak verilecek ek ders saati sınırlandırılmış olsa da özel eğitim öğretmenleri 17 saatlik ek ders ücreti alabilmektedir.

Özel eğitim ek dersi ne kadar?

Ek ders ücreti, öğretmenlerin maaş karşılığında girmek zorunda oldukları haftalık ders saati sayısından fazla girdiği dersler için ders saati başına ödenen ücrettir....
UNVANEk Ders(%15)Ek Ders(%20)
Öğretmen21,13 TL20,07 TL
Sözleşmeli Öğretmen18,14 TL17,23 TL
Ücretli Öğretmen21,38 TL20,31 TL
BE

Ücretli öğretmen DYK verebilir mi?

Ücretli öğretmenlere ise hiçbir şekilde haftalık 30 saatin üzerinde ders verilmeyecektir. kurslarında ders okutmaları mümkün bulunmamaktadır. ... DYK kapsamında hafta içi 18 den sonra ve hafta sonu yapılan kurslara ilişkin ücret ödemesi ilgilinin maaş karşılığını doldurup, doldurmadığına bakılmaksızın ödenecektir.

Ücretli öğretmen yetiştirme kursu açabilir mi?

Kurslarda görev almak isteyen ücretli öğretmenler, aday öğretmen olarak atama şartlarını taşımaları hâlinde, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No'lu Kararı çerçevesince okutabilecekleri derslerden e-Kurs Modülü üzerinden kurs başvurusunda bulunabilirler.

Ücretli öğretmen rapor alınca maaşı kesilir mi?

9) Ücretli öğretmenin MEBBİS'te kayıtları yoktur ve öğretmen kimlik kartları da yoktur. Dolayısıyla öğretmenlerin yararlandığı haklardan faydalanma şansları da bulunmamaktadır. 10) Sevk ve rapor aldıklarında ek dersleri direkt olarak kesilmektedir. Onlar için ek ders demek normal maaş demektir.

Ücretli öğretmenler asker öğretmen olabilir mi?

Sözleşmeli öğretmenler asker öğretmenlik yapabilir mi? Sözleşmeli öğretmenler asker öğretmenlik yapabilmektedir. Askerliğini "asker öğretmen" olarak yapmak isteyenlerin, kurumlarından öğretmen olduklarına dair Ek-A belgesi alarak askerlik şubelerine vermeleri gerekmektedir.

Bir öğretmen 21 saat derse girmek zorunda mı?

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 15 saat aylık karşılığı, 6 saate zorunlu ek ders görevi verilebilmekte buda toplamda 21 saat ders görevi yapmaktadır. ... Öğretmen isterse bu görevi alır istemezse almaz.