Motor ruhsatı nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Motor ruhsatı nereden alınır?
  2. O araba ruhsatı nasıl alınır?
  3. Motor ruhsatı nasıl alınır?
  4. 2 el motor aldım ruhsatı nasıl alınır?
  5. Ruhsat çıkarma ücreti ne kadar?

Motor ruhsatı nereden alınır?

Araç ruhsat işlemleri Emniyet Müdürlükleri Trafik Tescil Şubeleri tarafından yapılmaktadır. Vatandaşlar yaşadıkları ildeki şubelere giderek araç ruhsatı alabilir ya da yenileyebilirler. Son dönemde gelen yenilikle beraber ruhsat işlemlerinin noterliklerde gerçekleşmeye başladı.

O araba ruhsatı nasıl alınır?

Noterde Araç Ruhsatı Nasıl Alınır?
  • satın alınan aracın devam eden trafik sigortası bulunması
  • geçerli araç muayenesi olması
  • araca ait herhangi bir borç ya da ceza olmaması
  • işlem için gittiğinizde yanınızda kimlik, ehliyet ve eski ruhsatın bulunması

Motor ruhsatı nasıl alınır?

Size ruhsatı almanız ve plakayı bastırmanız için iki tane kağıt veriliyor. Ruhsat genelde 3. iş günü çıkıyor ve gidip alıyorsunuz. Plaka için de ilçenin Şoförler Odası plaka basım yerine gidip plakayı hemen bastırabilirsiniz. Plaka basımı 12,50 TL (2014 yılı) tutuyor.

2 el motor aldım ruhsatı nasıl alınır?

Eğer ikinci el motor alıyorsanız herhangi bir belge götürmenize gerek yok. Direkt kimliğiniz ile notere gidip devir işlemlerini yapmanız yeterlidir. Sadece ruhsat ücreti ödersiniz. Plakanızı beğenmediyseniz veya yenisini çıkarmak istiyorsanız yine ruhsata ek olarak 55 tl ödemeniz gerekecektir.

Ruhsat çıkarma ücreti ne kadar?

Araç ruhsatı çıkarma ve yenileme ücreti 2021 yılında; Noter evrak bedeli: 148,50 TL. Noter ücreti:54 TL. Belge baskı ücreti: 22 TL olarak toplam 224 TL olarak belirlenmiştir.