PMYO fiziki Yeterlilik Sınavı Kaç saniye?

İçindekiler:

  1. PMYO fiziki Yeterlilik Sınavı Kaç saniye?
  2. Polis Meslek Yüksek Okulu sınavları nasıl oluyor?
  3. 27 dönem pomem kaç kişi alındı?
  4. Polislik sınavları ne zaman 2021?
  5. 27 dönem kaç polis alınacak?
  6. Ön sağlıkta nelere bakılıyor?

PMYO fiziki Yeterlilik Sınavı Kaç saniye?

Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların 51 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziksel yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar, 43 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar.

Polis Meslek Yüksek Okulu sınavları nasıl oluyor?

Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Fiziksel yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar. Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir.

27 dönem pomem kaç kişi alındı?

Akademinin internet sitesinden, 27. dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) alınacak lisans mezunu erkek, 960 kadın, ön lisans mezunu bin 360 erkek, 240 kadın olmak üzere 8 bin polis adayına ilişkin duyuru yayımlandı.

Polislik sınavları ne zaman 2021?

27. Dönem POMEM sınavları Ön Sağlık Kontrolü aşamasıyla 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacaktır. Başvuru merkezleri ve tarihleri ilerleyen günlerde Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi www.pa.edu.tr adresinde açıklanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

27 dönem kaç polis alınacak?

Polis Akademisi tarafından POMEM 27. dönem için 200'ü kadın, 6800'ü erkek olmak üzere toplam 8.000 öğrenci alımı alım yapılacağı duyurulmuştu. Her yıl bünyesine binlerce polis adayı ekleyen POMEM 27. Dönem alımları için başvuru süreci başladı.

Ön sağlıkta nelere bakılıyor?

Pomem Ön Sağlık Testi Aşamasında incelenen temel noktalar; Boy kilo oranı (beden kitle endeksi), Vücudun herhangi bir yerinde yara, dövme, metal cisim, kesik, dikiş, ameliyat izleri, dişlerin ve saçların durumu, renk körlüğü testine dikkat edilmektedir.