Mavi yumurta yapan tavuk cinsi nedir?

İçindekiler:

  1. Mavi yumurta yapan tavuk cinsi nedir?
  2. Yeşil yumurta tavuğu yılda kaç yumurta yapar?
  3. Mavi yumurtlayan tavuk yılda kaç yumurta yapar?
  4. Mavi yumurtlayan tavuklar kaç para?
  5. Mavi yumurtlayan tavuk kaç TL?
  6. Mavi yumurtayı hangi tavuk yumurtlar?
  7. Mavi yumurta kac lira?
  8. Mavi yumurtalar ne kadar?

Mavi yumurta yapan tavuk cinsi nedir?

Arkansas Blue adı verilen tavuk cinsi ise, Amerika'nın Arkansas eyaletindeki araştırmacılar tarafından geliştirilen bir tavuk cinsidir. Tıpkı Cream Legbar gibi melez olan bu tür tavuklar da mavi renkli yumurtalar bırakmaktadır. Yumurta kabuğunun rengini, yumurtlayan tavuğun genleri oluşturmaktadır.

Yeşil yumurta tavuğu yılda kaç yumurta yapar?

Derileri ise sarı renktedir. Ayakları genelde yeşilimsi renkte ve 4 parmaklıdır. Bu tür yıllık ortalama 170-190 arasında yumurta vermektedirler. Bakım şartlarına ve ırkın özelliklerine göre bu rakamlarda değişkenlik olabilmektedir.

Mavi yumurtlayan tavuk yılda kaç yumurta yapar?

Mavi Yumurta Yumurtlayan Araucana Tavukları Narin bir yapıya sahip oldukları için soğuk havalara dayanıklı değildirler.Araucana Tavukları her zaman mavi yumurta yaparlar.Mavi yumurta yumurtlayan araucana tavuklarının fiyatları 200-600 TL arasında değişebilmektedir. Yıllık yumurta verimleri 100-160 adettir.

Mavi yumurtlayan tavuklar kaç para?

Geçtiğimiz yıllarda bu cins tavukların fiyatı tavuk başına 150 TL ile 200 TL arasında değişiyordu. Günümüzde ise mavi yumurtlayan tavuk fiyatları tavuk başına 500 TL ile 2.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Yıllık yumurta üretimleri ortalama 120-180 adettir.

Mavi yumurtlayan tavuk kaç TL?

Geçtiğimiz yıllarda bu cins tavukların fiyatı tavuk başına 150 TL ile 200 TL arasında değişiyordu. Günümüzde ise mavi yumurtlayan tavuk fiyatları tavuk başına 500 TL ile 2.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Mavi yumurtayı hangi tavuk yumurtlar?

Kabuğu açık mavi renkli olan yumurta yumurtlayan tavukları alan ve kendi de mavi yumurtlayan tavuk üreten Öztürk, halen hobi olarak yaklaşık 30 adet 'Ameraucana' cinsi tavuk besliyor. Ali Galip Öztürk, “Bunlar Kuzey Amerika ırkı olan 'Ameraucana' cinsi tavuklar.

Mavi yumurta kac lira?

Mavi yumurtaların fiyatı adet başına 15 TL ile 20 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Özellikle profesyonel kuluçka makinesi ile bu yumurtalara sahip olmak büyük önem arz ediyor.

Mavi yumurtalar ne kadar?

MAVİ YUMURTA FİYATI Alıcı noktaya göre değişse de bu işi yapan firmaların mavi yumurtayı ortalama olarak 5 TL ile 10 TL arasında toptan ya da perakende olarak satışa sunduklarını belirtebiliriz.