Siyatik için ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Siyatik için ne yapılmalı?
  2. Siyatik sinir sikismasi nasıl geçer?
  3. Siyatik ağrısı kaç günde geçer?
  4. Sağ kalça ağrısı nasıl geçer?

Siyatik için ne yapılmalı?

Çok hafif ağrı yaşayanlara kas gevşetici ilaç ve merhemler, ağrı kesici takviyeler önerilir. Ciddi siyatik ağrıları için cerrahi müdahale önerilebilir. Fizik tedavi uygulaması ve sinir hücrelerinin üzerindeki baskıyı azaltmak için lomber laminektomi uygulaması yapılabilir.

Siyatik sinir sikismasi nasıl geçer?

Siyatik, günümüzde başarıyla tedavi edilen bir hastalıktır. Siyatik tedavisi yöntemleri arasında, başta fizik tedavi olmak üzere, NSAID grubu ilaçlar, kas gevşeticileri, antidepresanlar gibi ilaçların yanı sıra; akupunktur, yoga, masaj ve cerrahi müdahale bulunmaktadır.

Siyatik ağrısı kaç günde geçer?

Siyatik ağrısı akut veya kronik olabilir. Akut ağrı 1-2 hafta içinde düzelir. Ağrı azaldıktan sonra da bir süre uyuşukluk hissedilebilir. Ayrıca tekrarlama riski de vardır.

Sağ kalça ağrısı nasıl geçer?

Kalça ağrısının bulunduğu bölgeye buz kompresi uygulamak ağrıyı durdurmada etkili olabilir. 2-3 saatte bir 10-15 dakikalık buz uygulaması ağrıyı hafifletebilir. Ağrının olduğu bölgeye masaj yapılması da oldukça etkilidir. Eller yardımıyla dizden başlayarak kalçaya doğru yapılan masaj kasların rahatlamasını sağlar.