IP bağlantısı nedir?

İçindekiler:

  1. IP bağlantısı nedir?
  2. IP adresinden Ne yapabilirim?
  3. Aynı IP adresine demek?
  4. IP adresinden neler bulunur?

IP bağlantısı nedir?

IP adresi, bir cihazı internet veya yerel ağ üzerinde tanımlayan benzersiz bir adrestir. IP (İnternet Protokolü), internet veya yerel ağ üzerinden gönderilen verilerin formatını belirleyen bir dizi kuraldır. ... IP adresleri bu ihtiyacı giderir ve internetin çalışma şeklinde çok önemli bir role sahiptir.

IP adresinden Ne yapabilirim?

Ip adresinden sizin bilgisayarınızdan istediği dosyayı alır, istediği değişikliği yapar, istediği klasörü açar, bakar, değiştirir, siler, kopyalar… Aklınıza gelebilecek her şeyi yapabilir ve bundan sizin zerre kadar haberiniz olmaz.

Aynı IP adresine demek?

IP çakışması, aynı ağdaki iki veya daha fazla cihaza aynı IP adresi atandığında oluşur. IP (internet protokolü) adresi 192.168.5.3 gibi bir dizi sayıdan oluşur ve bilgisayarınıza özel olarak atanır. Bu adres olmadan ağa bağlanamazsınız. IP çakışması olduğunda genellikle bir uyarı veya hata mesajı görüntülenir.

IP adresinden neler bulunur?

Sanal adres konumu olarak adlandırılabilen IP adresinden, sadece servis sağlayıcısını ve bölgeyi öğrenmek mümkündür. Yani ev adresi, IP kodlarıyla net bir şekilde bulunamaz. Bir sitenin IP adresi ile sadece hangi bölgeden İnternete bağlandığını tespit edilebilir; ama tam olarak yerini bulamazsınız.